San Francisco'da Gezilecek Modern Mekanlar

Amerika Birleşik Devletleri’nin, California eyaletinde yer alan; yaklaşık 900.000’lik nüfusu ile ticari, ekonomik ve kültürel anlamda önemli bir şehir merkez olan San Francisco’dan herkese merhabalar.

15.06.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:31) San Francisco'da Gezilecek Modern Mekanlar

Amerika Birleşik Devletleri’nin, California eyaletinde yer alan; yaklaşık 900.000’lik nüfusu ile ticari, ekonomik ve kültürel anlamda önemli bir şehir merkez olan San Francisco’dan herkese merhabalar. Altın madenleri ile zenginleşerek yükselmiş, 1906 senesinde meydana gelen deprem sonucunda şehir büyük ölçüde zarar görmüş; devlet elinin değmesiyle de eski ihtiraslı görüntüsüne hızla kavuşmuştur. Nicola Tesla ve saygıdeğer dostu yazar Mark Twain’in de beslendiği bu verimli topraklar günümüzdeki aktif şehir yaşantısının en canlı örneklerini gözler önüne sermektedir. Gelin hep birlikte büyük dehaların çıktığı bu topraklara göz atalım.

1. FERRY BUILDING

Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı’ndan izler bulabileceğiniz, aradığınız her şeyin elinizin altında olduğu efsane bir yer: Ferry Building. Hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çeken bu mekan, Feribot Binası olarak Türkçeye çevrilmiştir. Yerli halkın uğrak mekanı olması artı puan olarak notlarınız arasında yer almalı bizce. Her türlü ihtiyacının giderildiği, samimi ve güvenli bir ortam sunan bu yapıda, yemeğinizi istediğiniz türden yiyebilir, Körfez Köprüsü’nün muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz. Aile gezileriniz için de oldukça uygundur, dikkat edin yapının büyüsüne kapılıp birbirinizden kopmayın. Keyifli vakitler!

2. KALİFORNİYA BİLİMLER AKADEMİSİ

“Hayatta en hakiki mursit ilimdir fendir, ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir.” M. Kemal Atatürk.
Kaliforniya Bilimler Akademisi, içerisinde bulunan tarih ve kültür sergileri oldukça dikkat çekmektedir. Bunlara ek olarak akvaryum bölümünde yapılan etkinlikler ziyaretçiler tarafından revaçta olup, özellikle çocuklar tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Çevrenin korunmasına yönelik sunulan bir diğer sergi ekolojik dengenin çarpan etkilerine dikkat çekmektedir. Hem öğrenmek hem bilinçlenmek hem de keyifli bir vakit geçirmek istiyorsanız; rotanız belli oldu. Go go go!

3. HAIGHT-ASHBURY

Hippi havasının tadına bakmak ve kültür hareketlerinin yansımasını canlı canlı görmek isteyen herkese kocaman kapılar açmış olan muazzam bir buluşma noktası: Haight-Ashbury. İşte o meşhur sarı çiçeği saçınıza tam da bu bölgede takmalısınız. Şehir, farklı yerlerden gelen insanların bütünleşen ruhu ile adeta enerji saçmaktadır. Scott McKenzie’ye de “sarı çiçek” akımından dolayı selam olsun. Bölgenin çevresinde oldukça marjinal yapılar dikkat çekmekte ve alışveriş için epey seçeneğiniz bulunmaktadır. 60’lı yıllarda ortaya çıkan Hippi hareketinin öncüsü olan bu bölgede, tarihsel, müziksel, sanatsal hatta midesel tüm zevkleri tatma imkanı bulacaksınız. Unutmadan tekrar hatırlatalım, sarı çiçeğinizi alın ve San Francisco sokaklarının kibar insanlarına gülümseyin ve şarkı sözlerini yüreğinizde hissedin. Şimdiden iyi yolculuklar.
“San Francisco'ya gelenler için
Yaz aylarında orada bir sevgi olacak;
San Francisco sokaklarında
Saçlarında çiçekler olan nazik insanlar olacak.”

BONUS

Kim bilir Nicola Tesla’nın, dostu Mark Twain’i iyileştirmek ve mide ağrısını geçirmek için verdiği o meşhur elektrik akımı, adım attığınız sokaklardaki bir evde gerçekleşmiştir. Hoşça kalın!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal