Samsun'da Nereler Gezilir?

Orta Karadeniz’in en kalabalık bölümü Samsun. Türkiye'de ise bilinen en kalabalık 16. Şehir. Yerleşik düzene ise Osmanlı döneminde geçmiş ve Kanuni Esasi hareketi ile ortaya çıkan bir batılılaşma hareketidir.

04.07.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-17:55) Samsun'da Nereler Gezilir?

Bu kentin ilk ismi ise Amisos’dur. Aynı zamanda Karadeniz’in turizm merkezlerinden biri olmakla beraber gezmeyi sevenlerin mutlaka keşfe çıkması gereken bir yer. Aynı zamanda spor severlerinde kendisine yapabilecek fazlasıyla aktivite bulabileceklerdir. Samsun'un önemli olmasının diğer değerlerinden biri ise Atatürk’ün Milli Mücadele duygusu ile çıktığı yerlerden biri olması Samsun’un. Bu yüzden tarihi önemi de oldukça büyüktür. Samsun’da nereler gezilir denildiğinde ise Milli Mücadele parkı, Milli Kuruluş Anıtı gezeceğiniz yerler arasında olmalı. Atatürk'ün de buraya değer vermesi ile Samsun fazlası ile değer kazanmış ve tarihi keşifleriniz için de oldukça gezilmesi gereken yerlerden. Doğa keşiflerinde değerlendireceğiniz gezilerinizden biri de kesinlikle Samsun’daki Hayvanat Bahçesi olmalı. Bu park aynı zamanda Karadeniz’deki en büyük hayvanat bahçesi. Yaklaşık olarak 45 farklı türde hayvan bulunmakta ve 200 canlı yaşamaktadır.

Ne Zaman Gidilir?

Yılın her dönemi tercih edeceğiniz bu yerde yıllık ortalama sıcaklık yaklaşık 14 derecedir. Yine de yılın farklı zamanlarında sıcaklık dereceleri farklılık gösterebilmektedir. Tatil planınızı yapmadan önce hava durumuna bakarak tercih etmelisiniz.

Samsun’da Nerede Kalınır?

Samsun'da nerede gezilir denildiğinde kalacağınız yerin konumu da çok önemli. gezeceğiniz yerlerin yakınlığına bakarak bunlara uygun konumda kalmanız tatilinizi keyifli geçirmeniz açısından oldukça önemli. Samsun'da hemen her bütçeye uygun da otel, pansiyon bulabilmeniz mümkün. Kalacağınız yerlerde en yakın merkez konumunu tercih etmelisiniz. Bunların yanında ise İlkadım, Tekkeköy, Atakum gibi yerlerde de konaklayarak gideceğiniz yerlere kolay ulaşım sağlamanız mümkün.

Samsun Mutfağı

Samsun'un mutfağı da çok çeşitli aynı zamanda. Bu yüzden ziyaret ettiğinizde mutlaka çeşitleri deneyin ve damağınızı şenlendirin. Ünlü olan yemeklerinden Karalahana çorbası, keşkek, hamsi ekmeği, mısır ekmeği gibi yemeklerinin ünlü olması dışında Bafra pidesi, tirit gibi yemekleri de çok ünlüdür. Eğer balık sever biriyseniz de barbun, çinekop, mezgit, palamut ünlü balıklarındandır. Bunları tadabilirsiniz.

Samsun’da Gece Hayatı

Samsun’da nereler gezilir denildiğinde gece hayatını da atlamayın. Samsun Karadeniz’de en kalabalık yer olduğu için gece hayatının en çok yoğun olduğu yerlerdendir. Hem yaz hem de kış turizminin fazla olması ile beraber seçenekler de oldukça artmakta. Bu yörede yaşayan öğrencilerinde fazla olmasıyla birlikte gece hayatı ekonomisi fazlası ile büyümüş durumda.

Samsun Festivaller

• Uluslar arası Halk Festivalleri: Temmuz ayında düzenleniyor bu festival Büyükşehir Belediyesi desteği ile.

• Hıdırellez: 6 Mayıs. Hıdırellez'in bolluk ve bereket getireceği düşünülmektedir.

• Yeşilırmak Kültür ve Sanat Şenliği/ 20-23 Mayıs çarşamba günleri düzenlenmektedir bu festival 1994 yılından beri yapılıyor.

• Köprülü Mehmet Paşa Kültür Sanat ve Spor Festivali/ Eylül’ün ilk haftası. Eylül ayının ilk cuma günü başlayan bu festival 10 gün boyunca sürmektedir festival.

• Karadeniz Kısa Film Festivali 23-31 Mart merkez ilçesinde 1996 yılında ilk kez yapılmış bu festival.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal