Samsun Haftasonu Gidilecek Yerler

Hafta sonunu Samsun'da geçirecek olanlar orada vaktini nasıl değerlendireceğini düşünür. Bizler de sizin için Samsun'da gidebileceğiniz turistik mekanları listeledik.

08.07.2020-13:20 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:17) Samsun Haftasonu Gidilecek Yerler

Gazi Müzesi  

Samsun Haftasonu Gidilecek Yerler: Kurtuluş Savaşı zamanında Atatürk'ün Samsun'a gittiği, orada gözlemler yapıp halkı yönlendirdiği yerdir. Bulunduğu sırada konakladığı yer şimdilerde müze olarak kullanılmaktadır. Hafta sonu Samsun' a gittiğinizde mutlaka buraya uğramalısınız.

Bandırma Vapuru

Samsun'un kıyı tarafında olan bu vapur tarihi bir geçmişi canlandırmaktadır. 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk ve asker arkadaşlarının geldiği önemli bir gemidir. Eğer yolunuz o taraflara düşerse bu geminin içerisine girerek Atatürk ve arkadaşlarının kendilerine benzer balmumu heykellerini görebilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli fotoğraflar çekerek bu anı ölümsüzleştirme imkanınız bulunmaktadır. Hafta sonu gidilecek yerlerden birisi de burasıdır.

Hayvanat Bahçesi

Doğaya ve hayvanlara düşkün insanlar için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Burada çeşitli hayvanları görebilir, çeşitli fotoğraflar çektirebilirsiniz. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük hayvanat bahçesi olarak ziyaretçilerin uğrak noktası olmuştur.

Atakum Sahili

Yaz aylarında denize girmeyi sevenler için en güzel yerlerden biridir. Buradaki plajlarda denize girebilir, yürüyüşler yapabilirsiniz. Tesisleri ve birçok özellikleriyle kafa dağıtmak isteyen insanlar buraya uğramalıdır.

Samsun Kent Müzesi

Merkezde bulunan aynı zamanda ücretsiz olan bu müze şehrin tarihini yansıtmaktadır. Samsun'a dair özellikleri ve tarihi geçmişini öğrenmek isteyenler hafta sonu buraya gelmelidir.

Yabancılar Pazarı

Sosyete tipi pazarlara benzeyen yapısıyla dikkat çekmektedir. Son derece büyük ve kapsamlı olan bu pazarda uygun fiyata alışveriş yapabilir, taze sebzelerden alabilirsiniz.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

Samsun Haftasonu Gidilecek Yerler: Doğal güzelliklerden biri olarak dikkat çekmektedir. Doğaya ve kuş türlerine ilgi duyuyorsanız mutlaka buraya uğramalısınız.

Tekkeköy Mağaraları

Eski dönemlere ve tarihi seven kişilerin uğrak yeri olan bu mağara Hitit ve Eski Tunç Çağı dönemini yansıtmaktadır. Buraya gelerek tarihi dokuyu hissedebilir, çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Atatürk'ün Arabasının Replikası

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gittiği sırada kullandığı otomobile benzer bir araç halkın görmesi için sergilenmektedir. Otelin bahçesinde bulunan bu otomobil eski arabalara meraklı olan kişiler için mükemmel bir tercih olacaktır.

Tarihi Tren İstasyonu

Samsun'un gözde yerlerinden biri olan bu istasyonda eskiden kullanılmış trenleri görmekteyiz. Aynı zamanda trenlerin doğayla birleştiği görüntü fotoğrafçılar için gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Bulvar AVM

Günümüzde alışveriş ihtiyacını karşılayan yerlerden birisidir. Eskiden tütünün işletildiği fabrikalardan biri olarak gösterilmektedir. Ancak değişen teknoloji ve ticaretle alışveriş merkezine dönüştürülmüştür.

Saathane Meydanı

I. Abdülhamit zamanında yapılmıştır. Fransız mühendisin yaptığı bu tasarım restorasyonlar sonucu yeni haliyle halkın uğrak yeri olmuştur.

Amisos Tepesi

Samsun Haftasonu Gidilecek Yerler: Samsun'u geniş bir açıyla,  kuşbakışı görmek isteyen kişiler mutlaka bu tepeye uğramalıdır. İçerisinde yer alan tesisleriyle beraber turistlerin uğrak yeri olmuştur. Burada fotoğraf çekilebilir, Samsun'a dair kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz. Denizle bütünleşen doğa harika bir manzarayı oluşturur.

Amazon Köyü

Köyün kökeni eski çağlara dayanmaktadır. Amazonların yaşadığı söylenen bu köyde onlara dair çeşitli kalıntılar bulunmuştur. Geçmişten bugüne değişen yapısıyla beraber tarihi dokuyu ve değişimi hissetmek isteyenlerin hafta sonu gitmesi gereken önemli yerlerden biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal