Samoa Turu

Uzak Pasifik'te gizli bir mücevher olan Samoa, keşfedilmeyi isteyen bir cennettir. Tropikal ormanlardan birinci sınıf plajlara, zengin miras cazibe merkezlerine, inanılmaz su altı maceralarına kadar, bu küçük ada ülkesine yapılan bir yolculuk sırasında yapacak çok şey var. İşte gezi esnasında yapılacaklar...

22.06.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:43) Samoa Turu

Samoa, Pasifik Okyanusunun en güneyinde yer alan bir adadır. (Polinezya)

Samoa kültürü hiç şüphesiz Polinezya yaşamının merkezindedir ve müzik, dans, görsel sanat tarzları Pasifik adalarında dünyaya ün kazandırmıştır.

Ülkenin uluslararası imajı, turist dostu halkların yaşadığı tropik bir cennettir. Ülkenin tüm nehirleri sığdır, kapsamı sınırlıdır ve doğrudan merkez yaylalarından sahile yayılır. Adalar, son yedi milyon yıl içinde doğudan batıya doğru ilerleyen volkanik dağlardan oluşan kayalıklardır. Samoa’ya gezi planı yapıyorsanız bu benzersiz volkanik dağları mutlaka gezmeniz gerekir.

Kıyı şeridinin lav akışları tarafından oluşturulan kayalıklarla işaretlenmesi dışında, mercan resifleri ve sığ lagünler (koy) tarafından oluşmaktadır. Samoa turuna çıktığınız takdirde volkanik toprakların yemyeşil bitki örtüsünü desteklediğine şahit olacaksınız.

Samoa’nın Tarihi Yerleri ve Doğal Güzellikleri

Samoa turunuzda mutlaka görmeniz gereken yerler;

Samoa Müzesi: Müze Samoa, gelenek ve görenekleri, kültürel ve tarihi bilgi kaynakları ile muhteşem bir koleksiyona sahiptir.

Mulinuu Burnu: Samoa’nın en batısında yer alan muhteşem bir ormanlık alandır. Samoa turunuza Mulinuu burnunu eklemeyi unutmayın.

Falealupo Gölgelik Geçidi: Savai'i adasının kuzeybatısındaki alçak tropik Yağmur Ormanı Koruma Alanı'nın öne çıkan özelliğidir. Alanın yaklaşık 40 metre yukarısına inşa edilen bir ağaçlık gölgelik geçittir.

Piula Mağara Havuzu: Samoa turunuzun en popüler yeri olmaya aday bu mağara havuzu, eski bir lav tüpünün kalıntısı sonucu oluşmuştur. Kristal berraklığı ile görenleri büyüleyen tatlı su kaynağı ve muhteşem bir mağara havuzudur.

Moso’nun Ayak İzi: Tarihi bir inanca göre, dev Moso Pasifik Okyanusu’ndan diğer adalara doğru adım atarken sağ ayağı ile buraya bastığına inanılır.

Aganoa Black Kum Plajı: Hilal şeklinde bir plajdır. En güvenli yüzme alanı olduğu bilinmekle beraber, ayrıca piknik yapma şansıda sunmaktadır.

Mu Pagoa Şelalesi: Denize akan nehir.

Samoa’da Gezilecek Yerler

Samoa turunuza renk katacak gezilmesi gereken en popüler yerler;

Adada Yürüyüş: Yürüyüş yapmaktan hoşlanıyorsanız, Samoa sizin için ideal bir adadır. Çok çeşitli manzaralara sahiptir, Samoa gezinizde, geniş volkanik ve yoğun yağmur ormanları da dahil olmak üzere seçebileceğiniz birçok yere sahip olacaksınız.

Şnorkelde Dalış: Safir denizleriyle ünlü Samoa'yı çevreleyen sular, deniz kaplumbağaları ve güneş ışıklarının yanı sıra mercanlar arasında yaşayan tropikal balıklarla dalış yapmak en iyi seçim olabilir.

Sale’aula Lav Alanları: 1905-1911 yılları arasında Matavanu Dağı'nın patlaması sonrasında erimiş lavlar tarafından kurulan, akışı beş köyü harap eden dünyanın en popüler cazibe merkezlerinden biridir.

Samoa Mutfağı

Samoa gezinizde mutlaka tatmanız gereken geleneksel lezzetler;

Samoa yemekleri, egzotik tadı ve hazırlama tarzı nedeniyle dünya çapında en iyi lezzetler olarak kabul edilir.

- Luau veya Palusami: Taro Yapraklarında Pişirilmiş Hindistan Cevizi Sütü

- Faiai Eleni: Hindistan Cevizi Kremasında Balık

- Fa'apapa: Tatlı Hindistan Cevizi Ekmeği

- Fa'ausi: Hindistan Cevizi Sosuyla Kaplanmış Ekmek

- Panikeke: Tatlı Muzlu Börek’dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal