Saint Kitts ve Nevis Yapılacak Şeyler

Saint Kitts ve Nevis kesinlikle doğası açısından da yapılarının güzelliği açısında da görmeniz gereken yerlerden. Karayipler’de yer alan Leward Adaları’nda ki toplamda iki adadan oluşan Saint Kritts ve Nevis, aynı zamanda da federal bir ülke olarak bilinmektedir.

08.07.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:07) Saint Kitts ve Nevis Yapılacak Şeyler

Başkenti, ülkenin aynı zamanda en büyük adası olan Saint Kitts üzerindeki Basseterre’dir. Nüfusu ise toplamda 54,961 kişiden oluşmaktadır. Nüfusun bir büyük bölümü ise yaşamını burada gerçekleştirmektedir. Resmi dilinin İngilizce olduğu bu ülkede İngilizce konuşan insanların çoğu ise Din olarak Hristiyanlığa inanmaktadırlar.1493 yılında Kristof Kolomb’un bu adaları keşfetmesiyle beraber 1623 yılında adalara ingilizler yerleşmiş ve Soint Kitts, Büyük Britanya’nın Küçük Antillerdeki ilk sömürgesi olmuştur. Bunu ise 1628’de Nevis Adası’nın sömürgeleşmesi üzerine gelmiş. Ancak iki ada 19 Eylül 1983’de bağımsızlığını ilan etmiştir. Saint Kitts ve Nevis’in ekonomisi ise turizm, tarım ve hafif sanayi üzerine dayanmaktadır. Yerli ve yabancı turistin oldukça ziyaret ettiği bu yerde oldukça güzelliklere rastlayacak ve adeta huzuru bulacaksınız aynı zaman Saint Kitts ve Nevis yapılacak şeyler denildiğinde bu sebeple kendinize keşif alanları bulmanız oldukça kolay olacaktır. 1940’larda ise oldukça fazla şeker üretimi yapılan bu kentte dünya ekonomisinde oldukça az ihracata sahip olmaya başlayınca ise 2005 yılında devlet kendi yönetiminde olan bu şeker fabrikasını kapatmıştır. Bununla kıyaslandığında ise turizm sektörü ülkede her geçen gün artış göstermektedir. Aynı zamanda tropikal bir iklime sahip olan Saint Kitts ve Nevis yılın her döneminde ziyaret edebileceğiniz bir yerdir. Hava sıcaklığı çok fazla değişkenlik göstermez ve de hep ılık, sıcak arasında gidip gelmektedir. Bu sebeple kışın soğuktan donduğunuzda bile burayı ziyaret edip yazı yaşamanız mümkün olacaktır. Yıl boyunca sıcaklık dereceleri ise 25-28 derece arasında değişmektedir.

Saint Kitts ve Nevis Mutfağı

Saint Kitts ve Nevis mutfağı Batı Hindistan etkisinde kaldığından dolayı burada Hindistan’a özgü yemekler bulmanız çok kolay olacaktır. Ancak yerel halk yemeklerinde genellikle burada üretilen ve yetiştirilen ürünleri kullanarak yemek yapmayı tercih ederler. Oğlak eti, keçi eti ise oldukça fazla tüketilen etler arasında yer alırken aynı zamanda Sulu Oğlak Yahnisi diye isimlendirdikleri yemekleri en çok tüketilen yemekleri arasında yer almaktadır. Saint Kitts ve Nevis yapılacak şeyler denildiğinde bu yahninin tadına mutlaka bakın.

Saint Kitts ve Nevis Alışveriş

Saint Kitts ve Nevis yapılacak şeyler denildiğinde buraya kadar gitmişken kesinlikle buraya özgü kıyafetler birini edinin. Gelenksel bir kıyafeti beraberinizde evinize götürmek size kendinizi iyi hissettirecektir. Aynı zamanda burada ev dekorasyon ürünleri ve hindistan cevizi kabuğundan yapılmış ürünlere de fazlasıyla rastlayacaksınız.

Saint Kitts ve Nevis’deki tatil ve Bayramlar

  • Yeni Yıl (1 Ocak)
  • Karnaval
  • Kutsal cuma
  • Paskalya
  • Işçi Bayramı (1 Mayıs)
  • Hamsin Yortusu
  • Kurtuluş Günü (7 Ağustos)
  • Ulusal Kahramanlar Günü (16 Eylül)
  • Noel ( 25-26 Aralık)
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal