Rio De Janeiro’nun Meşhur Yemekleri

Rio De Janerio’nun meşhur yemeklerine baktığımızda hem Amerika hem de Brezilya mutfağının yansımalarını görebiliriz. Peki, hangi yemekleri Rio De Janerio’nun meşhur yemekleri arasında sayabiliriz? Gelin hep birlikte listeye bir göz atalım.

15.06.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:36) Rio De Janeiro’nun Meşhur Yemekleri

Rio De Janerio’ya özgü yemekler içinde şehirde çok sevilen sebze ve meyveleri sıklıkla görmemiz mümkün. Mango, papaya, ananas, guava gibi meyveyeler en çok karşılaşacaklarınız arasında bulunuyor. Ana yemeklerinde ise en çok kullanılan malzemeler arasında et, pirinç ve fasulye bulunuyor. İşte Rio De Janerio’nun meşhur yemekleri…

Vatapa

Rio De Janerio’nun meşhur yemekleri listemizde ilk sırayı vatapa kapıyor. Bu yemek ceviz ve kaju fındığı çanağından yapılıyor.

Moqueca De Peixe

Balık yahnisini hiç Hindistan cevizi aromasıyla denemiş miydiniz? Cevabınız hayırsa Rio De Janerio’nun meşhur lezzetleri arasında olan bu yemeği mutlak tatmalısınız. Rio De Janerio’daki çorbacılarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Cururu De Camaro

Cururu de camaro karides ve bamyayı bir araya getiren bir lezzet. Bamyayı sevmiyorsanız bile bu yemek bamyaya olan yaklaşımınızı değiştirebilir. Farklı iki lezzeti bir araya getirip yakıştırmasıyla cururu de camaro yemeği de Rio De Janerio’ya özgü lezzetler listemizde yerini hakkıyla kazanıyor.  

Chancaca

Somon balığı ve ananas kullanılarak yapılan bu yemek de ülkemizde pek karşılaştığımız türden değil. Oldukça farklı yemek türleriyle karşılaşabileceğimiz Rio De Janerio’da denenmesi gereken yemekler arasında bu kadar farklı bir lezzeti de yazmazsak olmaz. Bu yemeği beğenir misiniz bilemeyiz ama oldukça değişik bir deneyim olacağından eminiz. 

Kahvaltı

Eğer farklı yemeklere ön yargı ile yaklaşıyorsanız Rio De Janerio’da en az zorlanacağınız konu kahvaltı olacaktır. Rio De Janerio’da kahvaltı kültürü bizdeki gibi domates, salatalık, peynir, ekmek gibi malzemelerle hazırlanıyor. Kahvaltı konusunda bizden tek farkları çay yerine kahve tercih etmeleri.

Misket Limonu

Alkolün fazlaca tüketildiği Rio De Janerio’da, buraya özgü lezzetler arasında elbette alkollü içecekler de bulunuyor. Bunlardan bir tanesi olan misket limonunda esmer şeker ve kırılmış buz da kullanılıyor.

Alkolsüz İçecekler

Rio De Janerio’da alkollü içecekler kadar alkolsüz içecekler arasında da çeşit bulmak mümkün. Alkol kullanmıyorsanız çeşit çeşit kahve, bitki çayı ve meyve suları bulmakta zorlanmayacaksınız. Oldukça da ucuz fiyatlara satıldığını belirtmek isteriz.

Ördek Göğsü

Et yemeklerini seviyorsanız çeşitli sunumlarıyla Rio De Janerio’nun meşhur yemekleri arasına girebilmeyi başaran ördek göğsünü birde burada denemek isteyebilirsiniz. Standart yemeklerin aksine oldukça farklı malzemelerle pişirilen ördek göğsü yemekleri arasında mutlaka damak zevkinize hitap eden bir tane bulacaksınız. 

Nerede Yemeli?

Yemekler iyi güzel ama nerede yiyeceğiz diye soruyorsanız gelin bölge bölge inceleyelim. Ipanema bölgesinde ucuz meyve suları ve içeceklere ulaşmak mümkün. Etnik yemekleri tatmak istiyorsanız Copacabana’ya uğrayabilirsiniz. Taş sokaklarda romantik bir yemek istiyorsanız Centro bilgesi tam size göre diyebiliriz. Farklı pizza çeşitleri bulabileceğiniz bölge ise kesinlikle Flamengo bölgesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal