Puglia Gezi Rehberi

Venedik, Roma, Pompei gibi İtalya'nın en bilindik şehirlerine nazaran turistik mekan olarak daha az tercih edilen Puglia kenti, İtalya'nın en mutlu insanlarının bulabileceği bir şehir haline gelmeye başlamıştır.

08.07.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:51) Puglia Gezi Rehberi

Turistik mekanları gençler tarafından çok tercih edilmese de bir doğa harikası olarak adını duyurmaya devam eden Puglia, insanların tam anlamı ile bir köy hayatı yaşamasına fırsat verir. Bu kentte, kapısında makarna hamurları açan teyzelerden tutun da her gün birbiriyle giderek sohbet eden amcalara kadar herkesin mutlu olduğu ve bol bol bisiklet sürülebilecek, Trekking yapılabilecek birçok doğal aktivite ile mutlu olunabilecek bir yerdir. 

İtalya Puglia Kentinde Gezilebilecek Başlıca Yerler

Bir doğa harikası olan bu yerde aynı zamanda ibadethaneler, dağlar, mağaralar, parklar ve plajlar da bulunmaktadır. Puglia kentinde gezilebilecek yerleri şu başlıklar altında toplayabilmek mümkündür:

1. Kastel del Monte 

1240’larda yapılmış sekizgen bir kale olan bu yer, Puglia kentinin nadir yapıtları arasında yer almaktadır. 

2. Gargano 

Gargano Dağı'nın kentin en çok ziyaret edilen yeri olduğu bilinmektedir. Bunun sebebi ise bu dağın zirveye çıkan bir yolunun bulunması aynı zamanda tertemiz, masmavi bir denizinin olmasıdır.

3. Grotte Di Castellana

Puglia kentinin bir başka en çok gezilen yeri arasında bulunan mekan bu isimdeki mağara ağıdır. Bu mağara aynı zamanda müze olarak kullanılmakta ve 3.2 kilometre uzunluğuna sahip olmaktadır. 

4. Basilica San Nicola 

Puglia kentinin ibadet yeri olarak bilinen Basilica San Nicola, Puglia kentinde bulunan bir başka nadir yapıt arasında yer almakta ve ziyaret listesinde en önlerde adını bulundurmaktadır.

5. Castello Normanno Svevo 

Puglia kentinin belki de en ilgi çekici tarihi yeri Castello Normanno Svevo adındaki bu yerdir. Bu yer 13. yüzyılda hem bir kale hem de sergi merkezi olarak kullanılmaktaydı. 

6 Isla de San Domino 

Doğa harikası olan Puglia kentinin bir başka doğal mucizesi Isla de San Domino adı verilen bu plajdır, bu plajda aynı zamanda çok sayıda mağara ve bir de deniz feneri bulunmaktadır. 

7. Gargano National Park

Puglia kentinin doğan mucizelerinden bir başkası bu parktır ve bu park aynı zamanda doğa gezilerinin ve doğa turlarının olduğu plaj turizminin oldukça gözde olduğu bir mekandır. 

8. Zoosafari

Puglia kentinin doğasını turizm olarak kullanmaya çalışan insanlar, aynı zamanda buradaki hayvanat bahçelerinin ve lunaparkları bir eğlence mekanı olarak geçirmeyi de ihmal etmemişlerdir. 

9. Altopiano Delle Murge

Doğal mucizelerden bir diğeri olan bu yer günübirlik doğa gezilerinin yapılabileceği bir başka yerdir ve buranın özelliği çok sayıda mağara bulunması ve aynı zamanda yemyeşil bir ormana sahip olmasıdır.

10. Parco Naturale Regionale Porto Selvaggio e Palude del Capitano 

Puglia kentinin bir yaban hayatı sığınma yeri olarak bilinen bu yer masmavi deniz ve aynı zamanda yemyeşil ormanlarının birleşmesinden oluşan bir doğa harikasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal