Porto Riko Gezi Rehberi

Oldukça yağışlı nemli ve sıcak bir iklim tipi tropikal iklime sahip olan Porto Riko, Karayip Adaları’nda, Dominik Cumhuriyeti'nin doğusunda bulunmaktadır. Nüfusu, ne çok kalabalık ne de çok az olan Porto Riko, Karayip Bölgesi’nin en yoğun nüfusuna sahip olan yeridir.

08.07.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:48) Porto Riko Gezi Rehberi
Çoğu zaman fırtınalı ve yağışlı olan Porto Riko'da hava, ya aşırı sıcak ya da çok soğuk olmaktadır. Bu yüzden ziyaret etmeden önce sonbahar ya da ilkbahara denk gelmeye dikkat etmelisiniz. 

Porto Riko'da Gezilecek Yerler

Mimari açıdan oldukça zengin bir bölge olan Porto Riko'da, sevimli butik dükkanlar, renkli küçük evler ve görkemli manzaralara pencere açan yapıtlar, kayalıklardan oluşan tepeler bulunmaktadır. Eğer modern bir merkezde bulunmak istiyorsanız gezilecek yerler listesinde lokasyonunuzu El Morro ve Old San Juan'a çevirmelisiniz. 

1.1 San Juan (Old San Juan) 

Porto Riko'nun başkenti olan bu kent, mimari fotoğraf çekmek isteyenler için muhakkak ziyaret edilmesi gereken bir şehirdir. Bu kentin aynı zamanda kendine has yemekleri ve renkli evleri bulunmaktadır. İspanyol mimarisine uygun olarak dizayn edilmiş bu yapıtlar arasında Atlantik Okyanusu'nun yeşilliğini görmeniz mümkündür. Arnavut kaldırımlı sokakları ile kaleler ve restoranlara, aynı zamanda modernizmin bolca bezendiği kafelere ev sahipliği eden Porto Riko, yeşil ve mavinin birleşmesini modern ve tarihi dokuları bir araya getirerek eşsiz bir manzaraya sebep olmuştur. 

1.2 Condado

Şehrin en gözde zengin ve en yoğun nüfuslu olan kenti, Condado'dur. Bu kent Porto Riko'nun neredeyse her yerinde bulunan plajları, kafeleri, restoranları renkli evleri ve Arnavut kaldırımları ile bezenmiştir. Aynı zamanda lüks otelleri kült eğlenceler ile birleştiren bu kentin iç kısımları sessizliğe de kucak açmaktadır. 

1.3. La Concha Beach 

Sörf sporunun yoğun olarak yapıldığı Porto Riko'nun birçok yerinde ünlü plaj ve “beach'ler vardır. Bunlardan bazıları Playita del Condado, Caribe Hilton ve Escambron Plajları'dır. Eğer kentin bu sahil kenarına geldiyseniz, burada da sörf yapmayı unutmayın. 

1.4. Vieques Adası

“Ben iyi bir denizciyim ve yalnızca deniz üzerinde yaptığım sporlar bana yetmiyor,” diyorsanız ve dalış yapmaktan vazgeçemiyorsanız, bu ada sizleri bekliyor, demektir. Doğanın, yeşilin içinde bulunan Vieques ve Esperenza Bölgeleri sizleri yeşille buluşturmak için beklemektedir. 

Porto Riko'da Yapılması Gereken Şeyler 

Porto Riko, hem doğası hem modern yapısı hem de tarihi dokusuyla birçok kültürü ve yapıtı bir arada bulundurma özelliğine sahip olduğu için bu kente gelen insanlara farklı aktivite imkanı sunabilmektedir. Aynı zamanda renkli kostümlerle karnavalların düzenlendiği Porto Riko'da hem sessizliğe ulaşabilir hem de modern yapı ile birlikte sosyalleşebilirsiniz. Plajlarda yalnızca yüzmenin değil, aynı zamanda sörfün ve yelkenli gibi sporların ve dalışın da keyfini çıkarmalısınız. 

Porto Riko'da Tadılması Gereken Lezzetler

Porto Riko'nun belki de en meşhur yemeği, Mofongo'dur. Et ve sarımsağın kızartılıp meze haline getirildiği bu yemek türü, öğün içerisinde getirilen bir başka yemek ile servis edilmektedir. Farklı fasulye çeşitleri ve pirinçleri ve çok ana yemeği farklı soslarla sunuşları ile meşhur olan Porto Rikolular, yemekte oldukları kadar meze çeşitlerinde ve içki türlerinde de farklı tatları denemeyi sevmektedir. Porto Riko’ya Gezmeye geldiğiniz takdirde, buradaki özel sosları ve lezzetleri denemeyi unutmayın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal