Portland’da Yapılacak Şeyler

Portland Amerika'nın Oregon eyaletinin en büyük şehirlerinden bir tanesidir. Şehrin ortasından Willamette Nehri çekmektedir. Portland, şehirde düzenlenen gül festivalinden dolayı gül şehri olarak da bilinmektedir.

22.06.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:24) Portland’da Yapılacak Şeyler

Müzeleri, kültürel yaşamı, parkları ve değişik restoranlarıyla Portland'da yapılacak şeyler bakımından oldukça zengin bir seçenek sunmaktadır. Peki Portland'da yapılacak şeyler nelerdir? Gelin birlikte keşfedelim...

Washington Park

Washington Park doğası ve yeşilliği ile Portland'da yapılacak şeyler arasında ilk sıralarda bulunuyor. İçerisinde bulunan Japon Bahçesi ve gül bahçesi dikkat çekmektedir. İçerisinde hayvanat bahçesi ve müze gibi alanlarda bulunmaktadır.

Pearl District (İnci Bölgesi)

Eğer kitap okumayı seviyorsanız bu bölgede dünyanın en büyük kitapçısı olan Powell'ı gezmek siz oldukça mutlu edecektir. Bu bölgede aynı zamanda Portland'ın restoranları, mağazaları, sanat galerileri ve iş merkezleri bulunmaktadır.

Pittock Yalısı

Gazeteci Henry Pittock tarafından 1909 yılında inşasına başlanmıştır. Burası için Rönesans tarzında inşa edilmiş bir şato diyebiliriz. Mimarisi ve içerisindeki sergiledikleri ile oldukça fazla turist çekmektedir. Yalı bin fitlik yüksekliğe sahiptir. Bu yüzden oldukça güzel bir şehir manzarasına da ev sahipliği yapmaktadır.

Oregon Hayvanat Bahçesi

Oregon hayvanat bahçesi 1888 yılında ziyaretçileri açılmıştır. 1800’den fazla hayvana ev sahipliği yapması sebebiyle Portland'da yapılacak şeyler listesine girmeyi hak ediyor. İçerisinde 250'den fazla hayvan türü bulunmaktadır. Nesli tükenmekte olan bazı hayvan türlerini de burada görebilmeniz mümkün.

Lan Su Çin Bahçesi

Lan Su Çin Bahçesi barındırdığı endemik bitki türleri ve su orkideleri ile doğa severlerin ve doğa fotoğrafçılarının mutlaka uğraması gereken yerlerin başında geliyor.

Oregon Bilim ve Endüstri Müzesi

Bu müzede sıklıkla doğa ve endüstri konularında sergiler düzenlenmektedir. Hayvanat bahçesinin yanında yer aldığı için hayvanat bahçesi ziyaretiniz esnasında buraya da uğrayabilirsiniz. Özellikle bilim tutkunları için oldukça tatmin edici bir müze olacaktır.

Forest Park

Portland’da yapılacak şeyler listesine birçok Park ekleyebiliriz. Forest Park’da bunların en güzellerinden bir tanesi. 1948 yılında ziyarete açılmıştır. Doğa yürüyüşü ve binicilik amaçları ile kullanılmaktadır. Parkur uzunluğu 80 mil kadardır.

Portland Gök Treni

Yüksekliği ve adrenalini seviyor musunuz? O halde Portland Gök Treni tam size göre bir aktivite olacaktır. Yolculuk yaklaşık olarak 4 dakika sürmektedir. Kısa sürse bile göreceğiniz şehir manzarası uzun süre hafızanızda yer edecektir.

Portland Sanat Müzesi

Portland Sanat Müzesi 1892 yılında kurulmuştur. Portland Sanat Müzesi içerisinde yaklaşık olarak 42 bin eser sergilenmektedir. Sergilenen eserler arasında Kızılderili eserleri, İngiliz gümüşleri, Asya sanat eserleri gibi önemli öğeler bulunmaktadır. Vincent Van Gogh'un sepeti de burada sergilenen eserler arasında bulunmaktadır. Müzeye girişler ücretlidir.

Portland Cumartesi Pazarı

Portland'da yapılacak şeyler listemizde bu sefer alışveriş tutkunlarını mutlu edecek bir madde bulunuyor. Bu pazar Mart ayı ile Aralık ayı arasında açılıyor. 350’den fazla satıcı bulunuyor. Yılda yaklaşık olarak 1 milyondan fazla ziyaretçi almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal