Paris Gezi Rehberi

Fransa'nın başkenti olan Paris, Sen Nehri üzerinde bir havzada kurulmuş şehirdir. Dünyada Aşıklar Şehri veyahut da Işıklar Şehri olarak anılan Paris turistik mekanlar arasında en çok mekana sahip olan şehirlerden bir olarak geçmektedir.

08.07.2020-12:25 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:25) Paris Gezi Rehberi

Birçok insanın hayallerinin yeri olan Paris, dünya ve Avrupa üzerinde en çok turist ve ziyaretçi alan şehirler arasında yer almaktadır. Paris şehirler arasında romantik bir şehir olarak kabul görmüş olsa da şehrin tarihi mekanları da oldukça üst durumdadır. Şehirde gezilebilecek başlıca yerler şekilde sıralanabilir: 

Eyfel Kulesi

Paris denilince şüphesiz akla ilk gelen yapıt ise Eyfel Kulesi’dir ve birçok insanın hayalini süsleyen bu gezi yeri, Avrupa'nın en bilindik kuleleri arasında yer almaktadır. 1930 yılına kadar dünyanın en büyük yapısı olarak bilinen Eyfel Kulesi, Paris ile bütünleşen bir simge haline gelmiştir. Eyfel Kulesi'nde asansör ile zirveye ulaşabilir ve Paris'i kuşbakışı görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Yüksekliği 320 metre olan bu kule, yılda 7000000 ziyaretçi olarak dünyanın en çok ziyaret edilen görkemli kulesi olarak anılmaktadır. Asansörle ve merdivenle ziyaretçiler için ayrı saat dilimlerinin ayrıldığı bu kule, yemyeşil bir parkın içinde bulunmaktadır. Genellikle gün doğumu ve gün batımı sırasında kalabalık ziyaretçilere ev sahipliği eden bu kuleden fotoğraf kareleri yakalamak oldukça kolaydır. 

Louvre Müzesi 

Belki de dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Louvra Müzesi, Avrupa'da ve dünyada en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer almayı başarabilmektedir. 35 bini aşkın heykel, resim, Antik Yunan, Mısır ve İslam objeleri ile bezenmiş olan bu müzede Mona Lisa adlı tablo gibi dünyaca ünlü eserler bulunmaktadır. 1200'lü yıllarda inşa edilen bu müzenin sakin bir zamanını yakalayabilmek pek de mümkün değildir. Cam Piramit şeklinde meydan'da bulunan müzenin içinde yalnızca resim, heykel ve ünlü tablolar değil, aynı zamanda antikalar da sergilenmektedir. Bu müze Paris şehrinin en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunmaktadır. 

Champs Elysees 

Place de la Concord'dan başlayarak Şanzelize’ye doğru yürünen ünlü caddenin ismidir. Bu cadde boyunca, şık restoranlar, meşhur alışveriş merkezlerine rastlayabilmek mümkündür. Bu alışveriş merkezlerinden bazıları Rue De Rivoli, Saint Honore ve Avenue Momtaigne'dir.

Arc de Triomphe 

Eski ve yeni Paris'i birbirine bağlayan bu yer, tüm Fransız askerlerine anmak için yapılmış olan bir anıt yeridir. Tüm Fransız askerleri için meydanın ortasında hiç sönmeden yanan bir de meşale vardır.

Seine Nehri 

Paris'te güney ve kuzey olmak üzere ikiye bölen bu nehir, dünya mirası listesinde yerini almış ve Paris'in gözde turistik mekanları arasında bulunmuştur. Aşıkların kilit asıp anahtarının bu nehre atılarak huzura ve mutluluğa sahip olduğu inancı sebebiyle özellikle de genç nüfus tarafından ziyaret edilmektedir. Nehir üzerinde farklı köprüler ve aynı zamanda nehrin iki yan tarafında farklı yapıtlar ve tarihi dokuların bulunduğu sokaklar mevcuttur.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal