Pamukkale’de Gezilecek Yerler

Pamukkale’de en çok ziyaret edilip görülecek yerleri sizleri için derlerdik. Pamukkale’de gezilecek yerler haberimizde…

25.12.2018-18:36 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-18:31) Pamukkale’de Gezilecek Yerler

Pamukkale, bir dizi depremler ile Büyük Menderes havuzunda termal suların oluşturduğu travertenlerin ve çevresinde oluşan eski ve antik şehir kalıntılarından oluşur.  Denizli’nin 18 km kuzeyinde yer alan Pamukkale Unesco Dünya Mirası listesinde de yer alır.

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen doğal bir varlıktır. Bir dizi depremler sonucu meydana gelen travertenler, Menderes nehri,  vadisinde yer alır. Üzerinde birçok su kaynağı bulunan travertenler, bölgede bulunan kayaların çökmesi ve sıcak suların kayaya akması sonucu meydana gelmiştir.   Pamukkale Travertenlerinin beyaz olma sebebi ise meydana çıkan sıcak su kaynağının oksijen ile etkileşime girerek çökelmesidir.

Hirepolis Antik Kenti

Arkeoloji dünyasında “Kutsal Kent” olarak adlandırılan Hirepolis antik kenti M.Ö. II Bergama Krallığı tarafından yapılmış bir antik şehirdir.  Pamukkale Travertenleri ile birlikte Unesco Dünya Mirası listesinde de yer alır.

Pamukkale’de diğer gezilmesi gereken yerler; St. Philippe Martyrşon Kilisesi, Kayahalt Kaplıcaları, Laodikya Antik Kenti, Kaklık Mağarası ve Yeşildere Şelalesi.

Son Dakika Seyehat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal