Pamukkale Gezisi

Denizli şehrine bağlı bir ilçe olan Pamukkale, Denizli’nin en büyük ilçesidir. 2700 metre uzunluğunda ve 160 metre yüksekliğindedir. Pamukkale’nin tepesinde antik Roma’dan kalma kutsal antik şehir bulunur. Bu kutsal antik şehrin adı Hierapolistir.

18.07.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-09:15) Pamukkale Gezisi

Pamukkale Denizli şehrine bağlı bir ilçedir. Pamukkale Denizli’nin en büyük ilçesidir. 2700 metre uzunluğunda ve 160 metre yüksekliğindedir. Pamukkale’nin tepesinde antik Roma’dan kalma kutsal antik şehir bulunur. Bu kutsal antik şehrin adı Hierapolistir. 5-10 km yakınında ise Laodikya antik kenti bulunur. Antik çağlardan bugünlere gelen bir kültürü vardır. Pamukkale gezisi seyahat edenler için geniş kültür yelpazesine sahiptir. Pamukkale’nin en bilinen özelliği şifalı kaplıcalarıdır. Pamukkale de bulunan kalsiyum oksit içeren termal sular travertenleri oluşturur. Yumuşak kalsit yataklarının aşınmasını veya lekelenmesini önlemek için ayakkabı ile sandalet giymek yasaktır. Pamukkale travertenleriyle ünlüdür. Bu özelliğiyle Dünyadaki sayılı alanlar arasına girer. Dünya’nın sekizinci harikası olarak da bilinir. Pamukkale adını bembeyaz olan travertenlerin görüntüsünden almıştır. Dünya’nın birçok yerince travertenler görülür ama Dünya’nın hiçbir yerinde binlerce yıllar öncesine dayanan pitoresk travertenlerinin görüldüğü başka bir yer yoktur. Pamukkale spa kenti diye de bilinir. Turistler tarafından büyük rağbet görür. Dünya’da Türkiye’nin bilinmesinde sembol olarak gösterilir. Hem doğal hem de kültürel özelliklere sahiptir. Pamukkale sadece travertenler tarafından güzel değildir çevresinde daha bir sürü doğa güzelliği vardır. Çevresi yüksek dağlar, göller, yaylalar, şelaleler ve milli parklarla çevrilidir. Denizli de pek çok nokta UNESCO korumasına girmiştir. Pamukkale 1988 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır.

Pamukkale Gezisi İçin Yapılabilecekler Listesi

Pamukkale gezilip görülebilecek ve farklı aktiviteler yapılabilecek alanlar için zengin bir yerdir. Kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri sayesinde ziyaretçilerine pek çok alternatif yaratır. Doğayla iç içe olmayı sevenler, bisiklet rotalarında bisiklet kullanabilir, Bozdağ’a çıkarak kayak yapabilir, trekking rotalarında trekking, dağcılık ve mağaracılık aktiviteleri, sakin doğa yürüyüşleri ve paraşüt yapabilirler. Pamukkale’de tatilin keyfi dinlenerek de çok güzel çıkarılabilir. Hamam evlerinde keyif yapmak, travertenlerde yıkanmak ve antik havuzda yüzmek keyif yapmaya yardımcı olacak aktivitelerdendir. Pamukkale’de kültürel faaliyetler yapmak isteyen ziyaretçiler Antik Tiyatro ve Arkeoloji Müzelerine gidebilirler.

Pamukkale Gezisi İçin Yenilebilecekler Listesi

Pamukkale, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri açısından zengin ve güzel olduğu kadar yöresel lezzetleriyle ve yöresel sunumlarıyla da oldukça zengin ve popülerdir. Yöresel lezzetler seven ziyaretçiler bu tatları deneyerek gezilerine güzellik katarlar. Pamukkale Gezisi için et severler kesinlikle tas kapama, ciğer sarma, kuzu kapama ve buldan kapaması yemeden dönmemelidirler.  Farklı alternatif olarak un çorbası, gındıra çorbası, kedi börülcesi çorbası, top tarhana çorbası tercih edilebilir. Diğer meşhur yemekleri ise; Denizli mantısı, ayran ufuklaması, keşkek, sura, sıyırma, kaçamak ve güveçte mantardır. Yemek yemekle arası iyi olup ilgi duyan ziyaretçiler bu lezzetler karşısında midelerine bayram ettirebilirler. Pamukkale de bulunan restoranlar bu lezzetleri misafirlerine yöresel bir sunumla servis ederler. Bu yemeklerin birkaçını bile  tatmak Pamukkale gezisi için büyük bir avantajdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal