Otostop İle İl İl Dolaştı

Türkiye'de 3 yılda otostopla 73 şehiri gezip gördü.

27.01.2020-21:37 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-21:34) Otostop İle İl İl Dolaştı


Türkiye'de 3 yılda otostopla 73 şehiri gezip gördü. 23 yaşında üniversite mezunu olan Kadir Gezmiş Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmek için otostopla gezilerine devam ediyor.

İlk otostopla gezisini üniversite okumak için geldiği Hozat ilçesinden Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözeleri'ne yaptı. Daha sonra bir hevesle başlayan bu tutku Erzurum, Diyarbakır, Çanakkale, Mardin, Artvin, İzmir, Muğla, Bingöl ve Eskişehir başta olmak üzere toplamda 73 kenti ziyaret etmeye kadar gitti.

Kadir Gezmiş yaptığı açıklamada;

"İstanbul'da 15 yıllık bir yaşamımdan sonra oradaki hava kirliliğinden ve betonlaşmadan sıkıldım. Bu nedenle doğayla iç içe bir yaşam geçirebileceğim bir şehirde okumak istedim. 2015 yılında üniversiteyi kazanarak Tunceli'ye geldim ve Hozat ilçesinde okudum." dedi. Tunceli'nin tüm doğal güzelliklerini gezerek keşfettiğini anlatan Gezmiş, üniversiteyi bitirdikten sonra sırtındaki çanta ve çadırıyla Anadolu'nun pek çok yerini tek başına gezdiğini dile getirdi.
Yaklaşık 73 şehri gezdim. Gidip gördüğüm yerlerde farklı insanlar ve kültürlerle tanışıp kamp kurdum. Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran yerleri keşfettim. Gezi turlarımı da öz güven ve pes etmeme duygusuyla gerçekleştirdim. Marmara'dan Karadeniz'e, Akdeniz'den Ege'ye, Güneydoğu'dan Doğu Anadolu Bölgesi'ne otostopla birçok yolculuk yaptım ve tanıştığım insanların sıcak çayını, çorbasını içtim."

Gezmiş, gelecek yıllarda pasaport çıkarıp otostopla dünya turu yapmak istediğini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal