Ortadoğu Turu

Ortadoğu Türkiye’nin de bir bölümünün yer aldığı Afrika ve Asya kıtalarının kesişim noktasında yer alıyor, topraklarının çoğunluğu Asya kıtasında olduğu için Asya kıtasına dahil ediliyor.

22.06.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:20) Ortadoğu Turu

Ortadoğu çok geniş bir coğrafya, günümüzde genellikle savaşlarla gündeme gelse de tarihi ve kültürel açıdan dünyanın önemli yerleri arasında yer alıyor. Dinlerin birçoğunun doğduğu topraklar olan Ortadoğu birçok inançlı insan tarafından önemli bulunuyor ve birçok turist ağırlıyor.

Medeniyetlerin doğuş noktası da olan Ortadoğu dünyada insanlarca en önemli görülen şehirler olan Kudüs, Mekke ve Medine’yi barındırıyor. Sümer Uygarlığı’nın da burada bulunmasından kaynaklı olarak medeniyetin doğup, batıya yayıldığı topraklar olarak görülüyor.

Yüksek nüfusa sahip Ortadoğu her yıl hac amaçlı gelen turistler dolayısıyla nüfusu belirli zamanlarda katlanarak artıyor.

Ortadoğu turu yapmak istiyorsanız, tamamını gezebilmek için aylarınızı harcamanız gerekiyor. Çünkü Ortadoğu içerisinde 15 ülke barındırıyor. Sırasıyla bu ülkeleri tanıyalım, gezebileceğiniz yerleri görelim.

Bahreyn

Bahreyn, Basra Körfezi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Arapça Bahreyn kelimesi “iki deniz arasındaki yer” anlamına gelmektedir. Ülke sıcak iklime sahip olduğu için ve diğer Arap ülkelerine nazaran daha açık görüşlü olduğu için özellikle soğuk ülkelerden turist çekmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri

Birkaç ülkenin birleşiminden oluşan BAE dünyada önde gelen ticaret merkezlerinden, ayrıca gelişmişlik seviyesiyle ayrılan BEA, lüks yaşamı ve gece hayatıyla her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır.

Suudi Arabistan

Müslümanların kutsal topraklarının bulunduğu, Hz. Muhammed’in doğduğu yer olan Medine ve yaşadığı yer Mekke’yi barındıran Suudi Arabistan, din tarihi ve hac açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir fakat kısıtlayıcı politikaları sebebiyle hac dışında çok turist ağırladığı söylenemez. Eğer tarihe meraklıysanız Suudi Arabistan’ı ziyaret edebilirsiniz.

Irak

Oldukça köklü bir tarihe sahip olan Irak, içerisinde Osmanlı’dan kalan birçok tarihi eser barındırır. Politikaları ve yaşanan savaşlar dolayısıyla turist kaybetse de tarihi ve doğal açıdan oldukça zengindir. Mezopotamya’nın kuzeyinde yer alan ülke içerisinden geçirdiği nehirleriyle doğal güzelliklere de sahiptir. Gittiğinizde tarihi eserleri ziyaret edebilir, sarayları ve camileri görebilirsiniz.

İran

Fars Edebiyatı’nın temsilcisi İran çok köklü bir tarihe sahiptir. Geçmişten bugüne birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, mimari ve edebiyat alanında dünyaya birçok eser bırakmıştır. Edebiyatı ile ünlü İran’ı gittiğinizde Tahran’ı, Şebriz’i, İsfahan’ı görmeden dönmeyiniz. Mimarisine hayran kalacağınız İran’ın müziğini de dinlemeden dönememenizi tavsiye ederiz.

Lübnan

Lübnan Ortadoğu’daki en çok turist alan ülkelerden birisidir. Doğu Akdeniz’de bulunan şehir Fenikeliler’den kalma tarihiyle oldukça dikkat çekici yapıdadır. Ülkede çok çeşitli dini inançta, kültürde insan yaşar Ortadoğu’daki en karma yapıya sahip ülkelerdendir. Lübnan’ın başkenti olan Beyrut bir liman şehridir. Zamanında Fenikeliler buradan deniz ticareti ile uğraşmışlardır. Baabek Kasabası, Roma Hamamları, Hükümet Sarayı, Bei Beyrut ülkenin en çok turist çeken tarihi yapılarındandır. Aynı zamanda ülkede Akdeniz ülkesi olduğu için çok güzel sahillere, doğal güzelliklere sahiptir. Gittiğinizde Jeita Mağarası, Raouche gibi doğal yapıları görmeden dönmemelisiniz.

Umman

Umman, Akdeniz’e kıyısı olan deniz ticaretiyle uğraşan bir ülkedir. Oldukça geniş bir ticaret ağı vardır. Ülkenin beyaz evleriyle tam bir Akdeniz kasabası görünümündedir. Bahra Kalesi, Büyük Cami, sahilleri, çölleri görülmesi gereken yerler arasındadır.

İsrail

Yan yana bulunan bu iki ülke birbirlerine karşı savaşlarıyla gündeme gelmektedir. Kudüs tam iki ülke arasında bir noktada bulunmakta ve her yıl binlerce hac yapmak isteyen insanı bir araya getirmektedir. Üç büyük din için de çok önemli bir yerdir.

• FİLİSTİN

• ÜRDÜN

• YEMEN

• SURİYE

Ortadoğu’da bulunan diğer ülkeler arasında yer alır Filistin ve Suriye savaş dolayısıyla giriş çıkışların sorunlu olduğu ülkeler olsa da tarihi açıdan önemli ülkelerdir

Ortadoğu turu planlıyorsanız rotanıza mutlaka Yemen ve Ürdün’ü de eklemelisiniz.

Yemen

Yemen birçok uygarlıktan eserleri bünyesinde barındırır. Mardin evlerine benzeyen taş evleriyle ve mimarisiyle görülmeye değer ülkeler arasında yerini almaktadır.

Katar/Kuveyt

Katar ve Kuveyt iki ticari merkez haline gelmiş ülke. Dünyadaki en zengin ülkeler arasında yer alan ülkeler ticari amaçla binlerce turist ağırlıyor. Gelişmiş ülkelerdeki şehir yapılanmalarına sahip özellikle gece hayatı, eğlence yerleri ve alışveriş açısından tercih ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal