Okyanusya Turu

Okyanusya, adalardan oluşan dünyanın yüzölçümü en küçük, yedi kıtasından birisidir.

22.06.2020-14:17 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:15) Okyanusya Turu

Okyanusya’nın bilinen üç büyük adası vardır; Avusturalya, Yeni Zelanda ve Yeni Gine. Bazı adalar çok küçük olması ya da insan yaşamına uygun olmaması dolayısıyla yerleşim yerine sahip değildir. Büyük üç adaya rahatlıkla ulaşım sağlanırken, küçük adalara çok sık sefer düzenlenmemektedir. Okyanusya turu planlıyorsanız önceliğinizi Avusturalya, Yeni Zelanda ve Yeni Gine’ye verebilirsiniz.

Okyanusya oldukça tropikal adalara sahip, vahşi yaşamın insanlarla iç içe yaşadığı bir kıtadır. Hatta, insan yaşamına uygunluğu hala tartışılmaktadır. Geçtiğimiz yıl meydana gelen büyük yangın tekrar bu tartışmaların gün yüzüne çıkmasına sebep olmuştur. Bu tropikal yapısının yanında Avusturalya gibi çok gelişmiş ülkeleri de içerisinde barındırmaktadır. Okyanusya turu planlıyorsanız gezebileceğiniz adalar bir göz atalım.

Avusturalya

Avusturalya, Okyanusya kıtasının en büyük yüzölçümüne sahip, en gelişmiş ülkesidir. Okyanusya kıtası da aynı zamanda Avusturalya adıyla anılmaktadır. Avusturalya’nın başkenti Sydney olarak bilinse de aslında Canberra’dır. Opera binası ile ünlü Sydney ise Avusturalya’nın en büyük şehridir. Avusturalya’nın bir diğer gelişmiş, büyük şehri ise Melbourne’dür.

Avusturalya kanguruları, Aborjin denen yerli halkıyla meşhurdur. Avusturalya’da hala şehirleşmemiş bölgelerde Aborjinler yaşamaktadır.

Avusturalya tropik yapısına, insan yaşamına uygun olunmadığı düşünülmesine rağmen ticari, sanatsal ve kültürel açıdan oldukça gelişmiş bir şehirdir. Her yıl film, tiyatro festivalleri düzenlenir. Binlerce turisti ağırlar. Ticari açıdan da oldukça gelişen ülkenin her yanında iş merkezleri, gökdelenler görebilirsiniz.

Avusturalya tarihi açıdan çok fazla eser barındırmasa da doğal güzellikler açısından oldukça zengindir. Gittiğinize görmeden dönmemeniz gereken doğal yerler; Kakadu Ulusal Parkı, Great Barrier Reef, Kata Tujutu Ulusal Parkı.

Ziyaret edilebilecek gelişmiş şehirler arasında Sydney, Melbourne, Canberra, Breisbane, Perth yer alabilir. Bu şehirlere Türkiye’den hava yoluyla, yaklaşık 24 saat sürecek bir uçuşla gidebilirsiniz.

Yeni Zelanda

Yüzüklerin Efendisi filmlerinde uçsuz bucaksız ormanların, tepelerin, nehirlerin, hobbit evlerinin sahnelere yansıdığı ülke Yeni Zelanda’dır. Aynı zamanda Yüzüklerin Efendisi kitabının yazarı J.R.R Tolkien’e de esin kaynağı olmuştur. Yeni Zelanda’nın tek bir ada olduğu düşünülse de adalardan oluşan bir ülkedir. Kuzey ve Güney adası olarak bilinen iki büyük adası vardır ve nüfusun büyük çoğunluğu buralarda yaşamaktadır. Nüfusun çoğunu Avrupa’dan göç eden insanlar oluşturur fakat yerli halkı Maoriler’dir ve yıllardır bu topraklarda yaşamaktadırlar. İngilizce resmi dilidir.

Yeni Zelanda çok eski bir tarihe sahip olmasa da kültürel açıdan Maoriler’in oluşturduğu farklı bir yerli kültürü vardır. Geri kalan kısım ise Avrupa’da göçtüğü için Avrupai bir kültür hakimdir.

Yeni Zelanda her ne kadar göze küçük de gözükse oldukça fazla görülebilecek yere sahip. Özellikle doğal yaşamı seven, doğa turu yapmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir ülke. Görebileceğiniz doğal yerleri ve kentleri sizler için listeleyelim. Güney Adası’nda yer alan bölgeler; Kaikokura, Nelson, Punakaiki, Westland Tai Poutini Ulusal Parkı, Milford Sound, Dunedin, Teanau. Kuzey Adası’nda yer alan bölgeler; Rotorua, Taupo, Napier, Wellington, Vaitomo

Trekking, dalış, surf, tırmanış gibi doğa sporları yapmak isteyenler için de Yeni Zelanda çok uygun. Okyanusya turu yapmak istiyorsanız ziyaret etmeden dönmemeniz gereken ülkelerdendir Yeni Zelanda.

Papua Yeni Gine

Papua Yeni Gine küçük bir ada ülkesidir. Dünyanın en çok sayıda dil konuşulan ülkesidir. Yerli halk ve Avrupa’dan gelen insanlar bir arada yaşar fakat nüfusun büyük çoğunluğunu yerli halk oluşturmaktadır. Kendine has bir kültürü olan ülke bozulmadan bugüne kadar gelmiştir. Genelde doğal yaşam, doğa sporları için tercih edilen. Fotoğrafçıların ve gezginlerin tercih ettiği ada ülkeleri arasındadır.

Başkenti Port Moresby’dir. Nüfusun büyük kısmı bu şehirde yaşamaktadır. En gelişmiş şehri de Port Moresby denebilir. Şehir birçok müze, sanat merkezi, eğlence alanı barındırır. Papua Yeni Gine’yi ziyarete giderseniz; Samarai, Wewak, Madang, Goroka bölgelerini kültürleri ve doğal güzellikleri açısından ziyaret edebilirsiniz

Okyanusya’nın en gelişmiş üç adası dışında ziyaret edebileceğiniz diğer küçük adaları;

• Fiji

• Mikroneyza

• Vanuatu Cumhuriyeti

• Samoa

• Palau

• Nauru Cumhuriyeti

Tonga Tazmanya

Üç büyük adaya hava yoluyla gidilebilirken. Bu adalara deniz yoluyla Yeni Zelanda, Avusturalya ya da Papua Yeni Gine’ den geçiş yapabilirsiniz.

Ek Bilgiler

Okyanusya turu planlıyorsanız, planınızı iyi yapmanızı ve bütçenizi ona göre ayarlamanızı öneririz. Avusturalya, Yeni Zelanda ve Papua geniş konaklama olanaklarına sahipken diğer adalarda aynı imkana sahip olmayabilirsiniz.

Hava koşullarını, doğal yaşamı göz önünde bulundurarak gitmeniz gerekebilir. Özellikle doğa yürüyüşler, sporları yapacaksanız ona uygun kıyafetler, ekipmanlar seçmenizde fayda var.

Yüzüklerin Efendisi seviyorsanız, Yeni Zelanda topraklarını görmeden, turkuaz okyanuslara girmeden, doğa yürüyüşlerine katılmadan, Sydney Opera Binası’nı ziyaret etmeden, yerlilerle tanışmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal