Norveç Turu

İskandinav Yarımadası’nın batısında bulunan ve Norveç Krallığı olarak da bilinen ülke, denize kıyısı olan özgün güzelliklere sahip bir ülkedir.

22.06.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:13) Norveç Turu

Yüksek tepeleri, dağları, kuzeyin iddialı mavisiyle müthiş bir uyum içindeki bitki örtüsüyle Norveç turu unutulmaz bir seyahatin anahtarı oluyor.

Norveç’in Gezilmesi Gereken Tarihi Yapıları Nelerdir?

Norveç’in ünlü yapıtlarından bir tanesi şüphesiz Trondheim bölgesinde bulunan Nidaros Katedrali’dir. Gotik mimarinin üst düzey örneklerinden biri olan katedral, II. Oval zamanında inşa edilmiştir.

Bir başka önemli tarihi yapı da Akerhus Şatosu ve Kalesi’dir. Büyük bahçesi, kale savunmasını hatırlatan topları, müthiş manzarası ile gerçek bir tarihi seyir yaşatacak düzeyde donanımlı bir mekandır. Oslo’yu korumak amacıyla inşa edilen kaleden Oslo manzarasını izlemek ise ayrıca keyifli oluyor.

Açık hava müzesi formatında ziyaretçilerle buluşan Norveç Halk Müzesi Norveç turu için verimli ziyaret noktalarından biri olarak varlığını sürdürmektedir. İskandinav kültürü ve Norveç halkının yaşam tarzı tarihine dair verimli bir gezi olarak ziyaret sonlanmaktadır. Tahta evleri ve temiz havasıyla dinlendirici bir gezinti noktasıdır.

Norveç Doğasının Tadını Çıkarabileceğiniz Yerler Var Mıdır?

Norveç Avrupa kuzeyinde olup doğayla iç içe olma özelliği en yüksek olan ülkelerden biridir. Stoltzekleiven’de yürüyüş yaparken manzaranın tadını çıkarabilir, gün batımının belki de en etkileyici anlarından birine tanıklık edebilirsiniz. Varış yolu biraz efor istese de manzaranın eşsizliği bu zahmeti rahatsız edici kılmamaktadır.

Briksdal Glacier, Norveç’in batısında kalan doğal güzelliklerle dolu bir bölgedir. Şelaleri ve yer yer buzullarıyla 4 mevsimi aynı anda yaşatıyormuş gibi bir duygu uyandırabilir. Yaya yolları ve köprü açısından ziyaretçilere uygun ve konforlu bir ortam hazırlandığı için unutulmaz doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmez adresi Briksdal Glacier’dir.

Hardangervidda Ulusal Parkı, Norveç’in en büyük milli parkıdır. Sandhaug bölgesinde bulunan park güzel manzaraları, temiz havası ve su yolları ile manzaralı yürüyüşlerin uğrak noktası olmaktadır. Manzaralı yürüyüşler Norveç turu için çıta yükselten bir güzellik algısı oluşturmaktadır. Unutulmaz manzaralarda yakalanan anlar fotoğraf albümlerini renklendirecektir.

Norveç Kuzey Işıkları İçin Nereye Gidilebilir?

Kutup aurorası da denilen ışımalar; güneşten gelen parçacıklar ile yeryüzünün manyetik alanının etkileşmesi sonucunda ortaya çıkan görsel bir şölendir. Yeşil ve mor gibi renklerin çeşitli tonları gökyüzünde adeta dans eder. 23 Eylül ve 21 Mart arasındaki günlerde çokça görülür. Bir rehber eşliğinde gezilmesi halinde bu ışıkların tam olarak çıktığı zamana denk gelmek daha muhtemeldir. Çünkü ışıklar bazı şartlarda kendisini göstermektedir.

Svalbard bölgesinde bu ışıklara rastlamak mümkünüdür. Svalbard Avrupa’nın bittiği sınır olarak kabul edilir. Fazlasıyla kutup ayısının bulunduğu bölge Norveç’e bağlıdır. Kuzey ışıkları için soğuk kış demeden pek çok ziyaretçi buraya seyahatini gerçekleştirmektedir. Bölgede kalınabilecek oteller bulunmasının yanı sıra çok fazla beşeri unsurla doğası bozulmamış safi bir coğrafyadır. Kuzey ışıkları ise bölgeyi daha eşsiz ve özgün bir konuma getirmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal