Napoli'ye Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Hiçbir detayı atlamamaya çalışacağımız bu yazımızda sizlere Napoli'de gezilmesi ve yapılması gerekenler ile ilgili detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Haydi hep birlikte Napoli gezisinde neler yapılması gerektiğine detaylı bir şekilde bakalım.

13.06.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:36) Napoli'ye Gidince Mutlaka Yapılacaklar

İtalya'nın Napoli şehri dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden birisi olma özelliğine sahip. Bu yüzden Napoli'ye gidenler burada görmeleri ve yapmaları gereken hiçbir şeyi atlamak istemiyorlar. Sizde bu renkli ve güzel şehre ziyarette bulunacaksınız bu yazımızda yapmanız gereken şeyleri bulabilirsiniz. Hiçbir detayı atlamamaya çalışacağımız bu yazımızda sizlere Napoli'de gezilmesi ve yapılması gerekenler ile ilgili detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Haydi hep birlikte Napoli gezisinde neler yapılması gerektiğine detaylı bir şekilde bakalım. 

National Archaeological Museum

Bu müze 1777 yılında açılmıştır. Antik Yunan, Roma ve Rönesans dönemlerine ait eserler bulundurmasıyla Napoli'de gezilecek yerler listesinde listenin başlarında bulunmaktadır. 

Royal Palace of Naples 

Bu Napoli Kraliyet Sarayı kent merkezinde bulunması ile birlikte ulaşımı kolaydır. 17. yüzyılda inşa edilmiştir. Bourbon krallarının şehirde yaşadıkları saraylardan bir tanesidir. Tasarımı Domenico Fontana'ya aittir.

İçerisindeki eserlerin çoğunluğu barok ve neoklasik esintileri taşımaktadır. Bünyesinde önemli heykeller, tablolar, mobilyalar gibi parçalar bulunmaktadır.

Castell dell'ovo 

Napoli'de gezilecek yerler arasında mutlaka bu askeri yapıda bulundurulmalı. Yapı Megaride Adacığı üzerinde bulunuyor. 12. yüzyılda Normanlar tarafından yapılmıştır. Geçmişte birçok kültür tarafından önemli bir üs olarak kullanılmıştır. 

Günümüzde içerisinde sanat sergileri ve etkinlikler yapılmaktadır. 

Naples Cathedral 

Bu yapının inşası 13. yüzyılda başlanmış ve 14. yüzyılda yılda tamamlanmış. Napoli katedrali olarak da geçer. Önce cephesi Neo gotik tarzda inşa edilmiştir. Mimari açılan önemli bir yeri bulunan Napoli katedrali Napoli'de gezilecek yerler listenizde mutlaka üst sıralarda bulunmalı.

Galleria Borbonica

1853 yılında II. Ferdinand'ın isteğiyle yapımı başlamış. Yapım amacı Palazzo Reale ile askeri barakalar arasında bağlantı sağlamasıdır. Aynı zamanda kraliyet üyelerinin tüneller vasıtasıyla tehlikeli durumlarda deniz kıyısına kolayca ulaşıp geçebilmeleri de amaçlanmıştır. 

Fakat bu güzel yapının yapım süreci Bourbon Hanedanı'nın gücünü kaybetmesinden sonra tamamlanamamıştır. 

Bu yapıya dahil olan bu Borbonica Tünelleri'ni gezmek için rehberli turlara katılmanız gerekmektedir. Tünelleri turlara katılmadan tek başına gezmenize izin verilmiyor. Turların ise ücretli olduğunu belirtmek isteriz.

Palace of Capodimonte 

Bu sarayın yapımına 1738 yılında VII. Charles için av köşkü olması amaçlanarak başlanmış. Yapımı yüz yıldan uzun sürmüştür. Yapı geniş bir park içerisine inşa edilmiştir.

1815 yılında Ferdinand'ın isteğiyle saraya günümüzde sergilenmekte olan heykel ve tablolar getirilmiştir. 

Günümüzde bu saray bir sanat galerisi olarak kullanılmaktadır. Sergilenen eserlerin çoğu Elisabetta Farnese'ye aittir. Napoli'de gezilecek yerler listenize mutlaka bu değerli eserlerin sergilendiği sarayı da eklemelisiniz.

Gesu Nuova Church 

Bu yapıda tarihi sarayları bakımından zenginlik gösteren Napoli kentinde bulunmaktadır. 1470 yılında saray yapılması amacıyla inşasına başlanansa da 1580'li yıllarda kiliseye dönüştürülmüştür.  

Bu kilisenin iç mimarisi Francesco Solimena, Luca Giordano ve Cosimo Fanzago gibi isimleri aittir. Napoli'de yapılacaklar listesi içinde bu sarayı gezmek ilk sıralarda yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal