Nairobi’de Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Nairobi’de görülmesi gereken doğal güzellikler, hayvanat bahçeleri ve safari merkezleri gibi kesinlikle gidilmesi gereken yerlerin sayısı da bir oldukça fazla. Eğer Nairobi’ye gitmek istiyorsanız bu yazımız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

13.06.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:29) Nairobi’de Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Kenya Cumhuriyeti’nin başkenti olan Nairobi safari turlarıyla ile büyüleyebilme özelliğine sahip bir şehir. Afrika’nın zengin kültürel mirasını taşıyan ayrıca birçok dini inanışa sahip insanı ile Kenya Cumhuriyeti’nin önemli şehirlerinden biri. Nairobi nerede? Kenya Cumhuriyeti’nin güney kısmında yer alan Nairobi, adını şehrin içinde bulunan Nairobi Nehri’nden, Maa dilinde bir ifade olan Enkare Nairobi yani soğuk suyun olduğu yer anlamına gelen bu tabirden alıyor. Afrika’nın doğusunda bulunan Kenya Cumhuriyeti’nin başkenti olan Nairobi aynı zamanda yaklaşık 4 milyon nüfusuyla oldukça kalabalık ve en büyük yüz ölçümüne sahip şehri olma özelliğine de sahip. Ülkenin en büyük yüz ölçümüne sahip şehri olmasının yanı sıra Nairobi, 1700 metre yüksekliği ile Doğu Afrika’nın en yüksek şehri sayılıyor. Günümüzde Afrika ve safari tutkunlarının ilk tercihlerinden biri olan Nairobi, gezilecek yerler listesi içine alınması gereken şehirlerden biri olmayı hak ediyor. Nairobi’de görülmesi gereken doğal güzellikler, hayvanat bahçeleri ve safari merkezleri gibi kesinlikle gidilmesi gereken yerlerin sayısı da bir oldukça fazla.  Eğer Nairobi’ye gitmek istiyorsanız bu yazımız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Nairobi’ye Nasıl Gidilir?

Kenya Cumhuriyeti’nin başkenti olan Nairobi başkent olması sayesinde ulaşım da ekstra zorluk çekmeyeceğiniz birkaç Afrika şehrinden biri. Eğer Nairobi’ye nasıl gidilir merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Ülkemizde Nairobi’ye uçuş seferleri İstanbul üzerinden gerçekleştiriliyor. Eğer İstanbul’da yaşamıyorsanız bulunduğunuz ilden aktarmalı uçuşlar veya diğer ulaşım seçenekleri sayesinde İstanbul’a ulaşabilirsiniz. Daha sonrasında İstanbul-Nairobi uçuş seferlerinin haftanın her günü gerçekleştirildiğini fakat uçak bileti fiyatlarının biraz fazla olduğunu bilmelisiniz. Daha öncesinde yapacağınız erken rezervasyonlarla daha uygun fiyatlara da bilet sahibi olabilirsiniz. İstanbul-Nairobi uçuşunuz ortalama 7 saat sürecektir. Şehrin havaalanı, ülkenin hatta Orta ve Doğu Afrika’nın en büyüğü olan Jomo Kenyatta Uluslararası Havaalanı varış noktanız olacaktır. Nairobi şehir merkezi ile arasında 17 km bulunan havaalanından taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nairobi’de Gezilebilecek Tarihi ve Turistik Yerler

Nairobi çok kültürlü ve çok farklı inançlara sahip insanlardan oluşan renkli bir ülke. Çok kültürlü olmasının yanı sıra geçmişinde birçok problem yaşamış olan bir şehir. 1800’lü yılların sonunda inşa edilmeden önceki dönemde büyük bir bataklık olan Nairobi, sanayileşmenin ve ticaretin etkisiyle demir yolu merkezi olmaya başladı fakat ardından veba salgının baş göstermesiyle yakılıp sonrasında yeniden inşa edildi. Uzun bir dönem İngiliz sömürgesi olan Nairobi dünya savaşları sırasında ciddi sıkıntılar yaşadı. Günümüzde geçmişte yaşadığı sıkıntıları tarihi birer değere dönüştüren Nairobi’de gezilecek tarihi ve turistik yerler listesi şu şekilde;

  • Kareb Blixen Müzesi
  • Maasai Pazarı
  • Nairobi Galerisi
  • Nairobi Ulusal Müzesi
  • Kenya Demiryolu Müzesi
  • Uhuru Bahçesi

Nairobi’de gezebileceğiniz tarihi ve turistik mekanlar Avrupa ülkelerine nazaran daha az olsa bile Nairobi’de görülmesi gereken doğal güzellikler çok daha büyük bir yere sahip.

Nairobi’de Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler7

Kenya Cumhuriyeti bulunduğu coğrafi konum ve iklimi itibari ile safari turlarına fazlasıyla el verişli bir doğaya sahip. İşte Nairobi’de gezilebilecek doğal güzellikler ve safari turları listesi;

  • Nairobi Ulusal Parkı
  • Hells Gate Ulusal Parkı
  • Zürafa Merkezi
  • Nairobi Safari Yürüyüşü Merkezi
  • Ondiri Bataklığı
  • Oloolua Doğa Parkı
  • Karura Ormanı
  • Ngong Ormanı
  • Nairobi Nehri Turu
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal