Myanmar Turu

Myanmar genellikle tropikal bir ülke olmasına rağmen, sıcaklıklar yıl boyunca eşit derecede yüksek değildir. Günlük sıcaklık aralığı, Güneydoğu Asya'nın neredeyse tüm diğer bölgelerinden daha sıcaktır.

22.06.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:09) Myanmar Turu

Myanmar ormanları, sülünler, papağanlar, tavus kuşları ve diğer vahşi kümes hayvanları ve orman tavuğu da dahil olmak üzere bol miktarda kuş yaşamına ev sahipliği yapar.

Myanmar büyük etnik çeşitliliğe sahip bir ülkedir. En büyük grubu oluşturan Burmanlar, nüfusun yarısından fazlasını oluşturmaktadır.

Myanmar’ın nüfusu 2018 verilerine göre 53,71 milyon’dur.

Myanmar Turunuzda Gezebileceğiniz Tarihi Yerler;

Shwedagon Pagoda, Yangon: Buda saçlarını birçok değerli Budizm kalıntısıyla birlikte barındıran 2500 yıllık bir Pagodadır! Dünyanın en eski ayakta kalan Pagodalarından biri olan Shwedagon Pagoda tamamen altın plakalarla kaplıdır. Kesin olarak: Ana pagodayı süslemek için 8000 altın plaka, 5000 elmas, 2000 değerli taş kullanılmıştır. Myanmar turunuza Pagodayı mutlaka ekleyin.

U Bein Köprüsü, Mandalay: 1200 metrede, bu dünyanın en uzun ve en eski tik köprüsüdür. O zamanki belediye başkanı U Bein tarafından 1800'lü yılların ortalarında inşa edilen bu köprü, binlerce atılmış sütunlar ve ahşap plakalar tarafından destekleniyor.

Bodhi Tataung, Monywa: Bir tepede 129m yükseklikte duran Bodhi Tataung Buda heykelidir. Buda'nın üzerindeki huzurlu yüz ifadesi sayesinde tüm heykel bir huzur duygusu taşır. Ayrıca heykele girebilir içerideki cehennem ve cennetin son derece ilgi çekici sahnelerini görebilirsiniz.

Mingun Çanı, Sagaing: 3.7 metre yüksekliğinde ve 90 ton ağırlığında olan Mingun çanı, bugün dünyanın en büyük zil çanı yapısıdır. Zili 1808 yılında görevlendiren Kral Bodawpaya yaptırmıştır. Takıntısından dolayı benzer bir şey yapmasını engellemek için zanaat bittikten sonra zanaatkarın idam edilmesini sağlamıştır.

Myanmar Turunda Görebileceğiniz Doğal Güzellikler;

- Shan Eyaleti

- Bagan: 2.000'den fazla tapınağa ev sahipliği yapan Bagan'ın güzelliği ve tarihsel önemi eşsizdir.

- Ngapali, Rakhine Eyaleti: Ngapali Plajı, Güney Doğu Asya'daki en iyi bozulmamış plajlardan biridir. Buna ek olarak, Myanmar gezisinde olduğunuzu unutabileceğiniz sofistike ve lüks konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

- Shwe Myetman Buda, Shwe Taung: Dünyadaki tek gözlük takan Buda heykelidir.

Myanmar Turunuzda Görebileceğiniz Popüler Yerler;

-Sule Pagoda: Meditasyon Yeri

-Popa Dağı: Yürüyüşçüler için Cennet

-Chauk-Htat-Gyi Buddha Tapınağı: Myanmar gezisinde mutlaka ziyaret edilmesi gerektiği söylenen tapınak.

-Shwedagon Pagodası: En Kutsal Pagoda

-Bagan: Nefes Kesen Manzaralar İçin

-Inle Gölü: Myanmar turunda tekne gezisi yapılan yer

-Ngwe Saung: Sahilde Laze Çevresi

Myanmar Turunda Tadılması Gereken Lezzetler;

- Çay yaprağı salatası

- Shan tarzı pirinç: Balık pirinci

- Birmanya körisi: Genellikle domuz eti, balık, karides, sığır eti veya koyun etine dayanan etli, biraz yağlı ve bol körili geleneksel yemeklerdir. Myanmar turunuza bu lezzetleri mutlaka ekleyin.

- Kızartılmış şeyler: Birmanya'nın yağda kızartılmış yiyeceklerle ilgili bir saplantısı vardır. Myanmar'da kızarmış yiyeceklerden kaçınmak neredeyse imkansızdır.

Sokakta veya çay dükkanlarında bulunan atıştırmalıkların çoğu, samosas böreği, tuzlu börek, tatlılar, ekmekler vs. derin yağda kızartılır ve birçok erişte yemeği akyaw, yağda kızarmış gevrek ve garnitürlerle doldurulur.

Shan tarzı 'tofu' erişte: Kuzey Myanmar'ın etnik kökeni ile ilişkili olan yemek aslında tofu içermez, daha ziyade nohut unundan yapılmış kalın bir yulaf lapası içerir. Myanmar’ın geleneksel yemeğidir ve Myanmar gezinizde sokak Shan restoranlarına uğramayı ihmal etmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal