Muğla Günübirlik Gidilecek Yerler

Saklı cennetlerden biri Muğla! Burası Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Ege bölgesinde bulunan bu şehir doğasının muhteşemliği ile hemen her yerde yeşile rastlayacağınız mükemmel yerlerden. Muğla'da gezilecek yerleri sizler için derledik...

04.07.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-17:13) Muğla Günübirlik Gidilecek Yerler

Muğla Türkiye’nin en kalabalık 24. Şehri olma özelliği ile de diğer hiçbir şehre kaptırmamıştır. Muğla Antik Karya Bölgesinin bilinen eski yerleşim yerlerinden biridir ayrıca. Bilenen bilgilerin olduğu yazılarda Karyalıların burada yerleşik yaşam sürdüğü ve zamanla başkaları tarafından işgallere uğradığı bilinmektedir. Bu milletler ise Mısır, Asur, İskit ve Helenistik kolonilerinin tarafından işgallere uğradığı yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Birçok milletin yaşamasıyla ile de adeta bir kültür karmaşası olmuş ve birçok kültürden yapı bulmak mümkün olacaktır Muğla’da. Kültürel yapıların yanı sıra ise doğal güzellikleri ile de tam olarak gözleriniz doyuracak ve ziyaretinizden memnun kalacaksınız kesinlikle.

Gezilecek Yerler

Mutlaka gezilmesi gereken yapılar arasında ise; ahşap yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Konakaltı Hanı, Kurşunlu Camii, Şeyh Camii, Muğla evleri ve bacaları, ayrıca da Muğla Müzesi kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerden.

Ayrıca ölü deniz dediğinizde kesinlikle aklınıza hemen Muğla geliyordur herhalde. Muğla yaklaşık 3km uzunluğunda muhteşem bir plaja sahiptir. Bu sebeple Muğla günübirlik Gidilecek Yerler listenize mutlaka bu plajı da eklemelisiniz. Bu ölüdeniz aynı zamanda 10 ay boyunca ılık ve sıcak suyu olduğu için sene içerisinde çok fazla yerli yabancı turistte çekmektedir.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler vadisi, Ölü denize yaklaşık olarak 7 km mesafede bulunmaktadır ve adını da Temmuz - Eylül arasında çıkan Jarsey Tiger kelebeklerinden almaktadır. Ayrıca sürekli akan şelalesi ve pembe zakkum çiçekleri ile de adeta bir görsel şölen oluşturarak sizi büyülüyor.

Bodrum Antik Tiyatrosu

Bu tiyatro ise 3 ana kısımdan oluşmaktadır. Sahne binası, oturma alanı ve de orkestra alanıdır. Anadolunun en eski tiyatrolarından biri olan bu tiyatro ayrıca Mausolos Dönemi’ne ait olmasıyla bilinmektedir.

Sarı Germe Plajı

Plajları ile ünlü olan Muğla’nın bir ünlü plajı ise Sarı Germe Plajıdır. Harika suyu olan bu berrak plajı kesinlikle terchi etmelisiniz. Ayrıca Mavi Bayraklı olduğu içinde içiniz rahat bir şekilde yüzebilirsiniz. Muğla günübirlik gidilecek yerler listenizde mutlaka olmalı.

Akkum Koyu

Eğer sessiz kafa dinleyeceğiniz ve kuş sesleriyle birlikte su sesi de dinleyeceğiniz bir yer istiyorsanız burası tam size göre.

Bodrum Kalesi

Bodrum kalesi üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerinde bulunmaktadır. Bu kale zamanında başka işlevler için kullanılsa da şimdilerde arkeoloji müzesi olarak kullanılmaktadır.

Şeytan Yalısı

Muğla günübirlik gidilecek yerler arasında Şeytanın Yalısından bahsetmeden geçmeyelim. Eğer zeytin ağaçlarını seviyorsanız burayı kesinlikle ziyaret edin. Çünkü zeytin ağaçları arasında bulunuyor bu yalı ve çevresindeki doğal güzelliklere de bayılacaksınız bunun yanında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal