Mozambik Gezilecek Görülecek Yerler

Mozambik, uzun Hint Okyanusu kıyısı Tofo, açık deniz deniz parkları ve daha birçoğu gibi ünlü plajlarla noktalı güney tarafındaki bir Afrika ülkesidir. Quirimbas Takımadaları'nda, Mozambik Adası en ünlü turistik yerlerden biridir ve 250 km'lik bir mercan adası olan Mozambik'in kuzeyinde yer almaktadır.

08.07.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:58) Mozambik Gezilecek Görülecek Yerler

Mozambik Adası, en ünlü turistik yerlerden biridir, kuzey Mozambik'te, Mozambik Kanalı ve Mossoro Körfezleri arasında yer alır.

Nampa Eyaletinin de bir parçasıdır. 1898'den önce, sömürge Portekizli Doğu Afrika'nın başkentiydi.

Bazaruto Takımadaları

Mozambik'teki Bazaruto Takımadaları, Mozambik'teki Vilankulo şehrine yakın altı adadan oluşan bir gruptur. Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Banque, Santa Carolina ve Shell adalarından oluşur. Nate Island daha güney kısımda yer almaktadır.

Quirimbas Adası

Mozambik'te ünlü bir turistik yer olan Quirimbas Adaları, Hint Okyanusu'nda, doğu Mozambik'te, Cabot Delgado eyaletinin başkenti Pemba'nın yakınında yer almaktadır.

Benguerra Adaları

Mozambik'teki Benguerra Adası, binlerce yıl önce anakaradan ayrılan Bazaruto Takımadaları'ndaki en büyük 2. adadır. Ada yaklaşık 55 km’dir ve denizden de 14 km uzaklıktadır.

Maputo Özel Yedekleri

Maputo Special Reserve, Mozambik'teki bir doğa rezervidir. Rezerv, Mozambik'in Maputo şehrinin yaklaşık 100 kilometre güneydoğusunda bulunan Maputo Körfezi'nde yer almaktadır.

Malavi Gölü

Tanzanya'da Nyasa Gölü ve Mozambik'te Lagos Nassau olarak da bilinen Malawi Gölü, bir Afrika Büyük Gölüdür. Malavi, Mozambik ve Tanzanya arasında bulunan Doğu Afrika Yarık sisteminin en güneyinde yer alır.

 Camorra Bassa Barajı

Camorra Bassa Barajı Mozambik'te bir barajdır. Zambezi nehir sisteminde bulunan üç büyük barajdan biridir. Diğerleri ise Kaibab ve Ibezhi-Tezhi, ikincisi Zambezi'nin bir kolu olan Kafue Nehri üzerinde konumlanmaktadır.

Vilanculos Plajı

Su sporlarının başkenti olan plaj, 5 yıldızlı yalınayak lükslere kadar konaklama imkanı sunan popüler bir plaj tesisi alanıdır. Mozambik'in tek sualtı milli parkı olan Bazaruto Takımadaları'nın giriş kapısında yer almaktadır. 15 ila 23 derece sıcaklıklar Mart ve Kasım ayları boyunca devam etmektedir.

Maputo

Doğu Afrika Mozambik'in başkenti Maputo, korunmuş Portekiz sömürge mimarisine sahip bir Hint Okyanusu limanıdır. Yüzyılın başlarında birçok bina, şehir merkezinde jakaranda kaplı Bahia semtinde bulunur. Örneğin, 1916'da bronz kubbeli CFM Tren İstasyonu inşa edilmiştir, ayrıca Baixa'da geniş bir Belediye Pazarı da bulunmaktadır. Neoklasik belediye binasının olduğu Parka da Independence plazasının yakınlarındadır.

İnhambane

Map of Good People, Maputo'nun 470 km kuzeydoğusunda, Inhambane Koyu'nda, güney Mozambik'te yer alan bir şehirdir. Başkenttir ve 2008 nüfus sayımına göre, 66000 nüfusa sahiptir. Eski sömürge mimarisi ile bilinen bir tarihi kenttir ve son yıllarda turistler arasında oldukça popülerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal