Mısır Turu

Mısır, Ortadoğu’nun en büyük ve en çok turist çeken ülkelerindendir. Tarih boyunca birçok uygarlığı içerisinde barındırdığı için kökenlerinde Memlükler, Osmanlı, Firavun hatta Fransa’ya kadar uzanan birçok medeniyeti taşımaktadır.

22.06.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:05) Mısır Turu

Gezilecek Yerler

Mısır bir ay gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar tarihi ve doğal alan barındırır.

Mısır Piramitleri / Kahire

Kahire, Mısır Piramitleri’nin bulunduğu ülkenin başkentidir. Ülkenin en yüksek nüfusa sahip, ticari ve kültürel açıdan en gelişmiş, en çok turist çeken şehridir.

Kahire’nin ortasından Nil Nehri geçer, Nil Nehri mısırın ve dünyanın en önemli su kaynaklarındandır. Yıllarca uygarlıklar Nil Nehri’nden beslenmiş., tarımın ilk gelişmeye başladığı zamanlarda su buradan kullanılmış, günümüzde de Mısır’da önemli bir su kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Kahire aynı zamanda Afrika’nın en büyük kentidir. Kentin bütün bürokratik işleri buradan yürütülür.

Başkentte bulunan Mısır Piramitleri, dünya harikaları arasında yer alır ve herkes tarafından bilinir. 4 büyük piramitten oluşan Mısır Piramitlerinin Eski Mısır Uygarlığından kalma olduğu bilinmektedir. İçerisine girilemeyen, nasıl yapıldığı hala çözülemeyen Mısır Piramitleri gizemini korumaktadır. Ülkenin ve dünyanın en merak edilen yerlerinden olan Mısır Piramitleri etrafında da birçok tarihi alanı barındırır. Bu mistik yapısıyla Kahire merkezinden tamamen ayrılmaktadır.

Kahire’de diğer gezilebilecek yerler Mısır Müzesi ve Osmanlı-Mısır mimarisinin örneklerini taşıyan evler ve yapılardır.

Luksor

Luksor, Nil Nehri’nin hemen kıyısında bulunan nüfusu az ama açık hava müzesi olarak nitelendirilebilecek kadar çok tarihi yapıyı bir arada bulunduran bir şehirdir. Nil Nehri’nin hemen kıyısında olması sebebiyle oldukça güzel manzaralara da sahne olmaktadır. İçerisinde Thebes Harabeleri, Luksor Tapınağı, Kral ve Kraliçe Vadisi gibi birçok Mısır Uygarlığına ait kalıntılar bulundurur. Her yıl binlerce turisti ağırlayan kent Mısır’ın en çok turist çeken yerlerindendir.

Hughada

Kahire’den sonra en büyük şehir olan Hughada, Kızıldeniz’İn hemen kıyısında yer almaktadır. Ülkenin enfes plajlarına, dalış noktalarına ev sahipliği yapan şehir, her yıl doğayı ve tarihi bir arada görmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Hughada dalış sporlarıyla uğraşanlar için, denizaltı manzaraları sayesinde oldukça revaçta olan bir şehir.

Marsa Salam

Marsa Salam, Arap Çölü’nün deniz ile bitiminde yer alan az nüfuslu, küçük ir sahil kasabası. Tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği Marsa Salam masmavi sulara ve sarı kumsallara sahip. Mısır’ın, Kuzey Denizi’ne kıyısı olan kasabalarından Marsa Salam, denizaltı ile ilgilenenler için inanılmaz dalış noktalarına sahip. Küçük bir kasaba olması dolayısıyla uygun fiyatlı tatil imkanları sunuyor.

Aswan

Aswan, Nil Nehri’nin hemen kıyısında bulunan az nüfusa sahip denizcilik ve tarım faaliyetleriyle uğraşan küçük bir şehri. Şehir, Nil Nehri kenarında olması dolayısıyla çok güzel manzaralara, biyolojik çeşitliğe, ormanlara sahip. Şehirde aynı zamanda tarihi tapınaklar bulunuyor. Şehir yelkenleriyle oldukça meşhur, şehre girdiğiniz anda Nil Nehri üzerindeki yelkenleri görüyorsunuz. Her yıl burada yelken yarışları ve su sporları müsabakaları düzenleniyor. Mısır turu yapmak isteyenlerin çok da bilmediği bu yeri güzergahınıza eklemenizi öneririz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal