Mersin Günübirlik Gidilecek Yerler

Mersin, Akdeniz bölgesinde en çok öne çıkan şehirlerden bir tanesidir. Günübirlik geziler için oldukça güzel bir yer olan Mersin’de ziyaret edebileceğiniz yerleri derledik. Peki, Mersin günübirlik gidilecek yerler neresi?

08.07.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:53) Mersin Günübirlik Gidilecek Yerler

Mersin’in merkezinin dışında kalan ve Mersin günübirlik gidilecek yerler arasında yer alan mekanlar şu şekilde:

Adamkayalar: Mersin’in Erdemli ilçesi sınırları içinde yer alan Şeytan Vadisi’nde bulunur. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte milattan önce 3. Yüzyıl ile milattan sona 3. Yüzyıl zaman aralığında yapıldığı düşünülmektedir. Kız Kalesine oldukça yakın olan Adamkayalar epey dik bir yamaçta bulunması nedeni ile ulaşımı zorlayıcı olabiliyor. Mersin günübirlik gidilecek yerler arasında öne çıkan Adamkayalar’ı ziyaret etmelisiniz.

Kız Kalesi: Eski adı Korykos olan Kız Kalesi birçok farklı devletin egemenliğinde bulunmuştur. 1199 yılında Birinci Leon tarafından bir kale yaptırılmış ve korsanlar tarafından kullanılmıştır. Roma ve Doğu Roma İmparatorlukları döneminde liman olarak kullanılmıştır.

Cennet Cehennem Çöküğü: Mersin’e bağlı Silifke ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cennet Cehennem Çöküğü, burada bulunan mağaraların tabanının çökmesi yolu ile oluşmuştur. Cennet mağarası içine girilmesi kolay bir mağara iken Cehennem mağarasının içine ekipman olmadan inmek nerede ise imkansızdır. Ayrıca mağaranın çevresinde birçok kahvaltı mekânı bulunduğundan da güne Cennet Cehennem Çöküğünden başlamanızı sağlayabilir. Mersin günübirlik gidilecek yerler arasında önemli bir yere sahiptir.

Tarsus Müzesi: 1966 yılında Kubat Paşa Medresesinin restorasyonu gerçekleştirilerek 1971 yılında müze olarak hizmete açıldı. 1998 yılında ise Tarsus Müzesi günümüzdeki binasına taşındı. Müze Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alıyor. İki bölüme ayrılan müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergileniyor.

Soli Pompei Opolis Antik Kenti: Mersin’in Mezitli ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Milattan önce 1. Yüzyılda Roma İmparatorluğu tarafından alındı. Günümüzde ise etrafında yerleşim yerleri oluşmuş durumdadır.

Anamurium Antik Kenti: Mersin’in Anamur sınırları içerisinde kalmaktadır. Burada denize girmek ve piknik yapmak için imkân bulunmaktadır.

Yerköprü Şelalesi: Mersin’in Mut ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 2011 yılında tabiat anıtı olarak belirlenmiştir. Çok güzel bir atmosfere sahip olan Yerköprü Şelalesi yakınlarında bir göl ve bir de mağara yer almaktadır.

Tarsus Şelalesi: Berdan Irmağı’nın 5 metre yükseklikten dökülen suları ile oluşur. Gün batımında manzarası çok güzel görünmektedir. Tarsus’a 5 kilometre uzaklıkta bulunur.

Mersin Merkezinde Günübirlik Gezilecek Yerler Neresi?

Mersin Marina: Adana Menderes Caddesi üzerinde bulunan ve bin yat kapasitesine sahip olan Mavi Bayraklı Mersin Marina, aynı zamanda yaşam alanlarıyla mersinlilerin buluşma noktalarından bir tanesidir. Sahil yolunda yürüyüş yaptıktan sonra marinada dinlenebilir, alışveriş dükkanlarından ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, günübirlik gezinizi marinada yiyebileceğiniz güzel bir akşam yemeği ile sonlandırabilirsiniz.

Mersin Arkeoloji Müzesi: Mersin tarihini geniş kapsamlı bir şekilde sergileyen Mersin Arkeoloji Müzesinde aynı zamanda etnografik eserler de bulunuyor. Şehir merkezinde ziyaret edilebilecek olan müze yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Mersin Tantunisi ile ünlü bir şehirdir. Şehirin merkezinde yer alan restoranlarda tantuni yiyerek bu lezzeti membaında tadabilirsiniz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal