Marmaray Durakları

Marmaray ile ilgili aramalar sürekli olarak Marmaray kullanan kullanıcılar tarafından arandı. İşte Marmaray duraklarıyla ilgili detaylar...

29.01.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-11:00) Marmaray Durakları

Marmaray, Türkiye'nin İstanbul kentinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen Marmaray Tüneli'nin yapılması ve Avrupa yakasında Halkalı ile Anadolu yakasında Gebze arasında yer alan ve Marmara Denizi boyunca uzanan mevcut banliyö hatlarının modernizasyonu neticesinde faaliyete geçirildi. İnşaat çalışmaları 2004'te başladı ve projenin sona erme tarihi Nisan 2009 olarak açıklandı. Fakat çalışmalar esnasında ortaya çıkan birçok tarihi ve arkeolojik kalıntılar sebebiyle gecikmeler oldu ve projenin ilk kısmı 29 Ekim 2013'te hizmete açıldı. İlk kısmın açılmasından sonra proje 2019 yılında tamamlandı. 

Proje, batırma tüp tünel (1,4 km), delme tüneller (toplam 9,4 km), aç-kapa tüneller (toplam 2,4 km), üç yeni yer altı istasyonu, 37 yer üstü istasyonu (yenileme ve iyileştirme), yeni işletim kontrol merkezi, sahalar, atölyeler, bakım tesisleri, yer üstüne inşa edilecek olan yeni bir üçüncü hat ve temin edilecek olan 440 vagonluk modern demiryolu araçlarını içine almaktadır.

MARMARAY GÜZERGAHI

Marmaray, Haydarpaşa-Gebze ve Sirkeci-Halkalı banliyo hatlarının yenilenmesi ve Marmaray Tüneli ile birbirine bağlanması ile faaliyete geçirildi. İkinci etabın sona ermesi ile 76,6 km uzunluğundaki hat üstünde ve 43 istasyonla hizmet verecektir.

İnşaat sona erdiğinde Marmaray'a bağlı hat, 1,4 km. (tüp tünel) ve 12,2 km. (delme tünel) TBM boğaz geçişi ve Avrupa yakasında Halkalı-Sirkeci, Anadolu yakasında Gebze-Haydarpaşa arasındaki bölümler olmak üzere yaklaşık olarak 76 km uzunluğunda olması düşünülmektedir. Farklı kıtalardaki demiryolları İstanbul Boğazı'nın altından batırma tüp tüneller ile birleştirilecektir. Marmaray, 60,46 metre derinliği ile raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahiptir.

Gebze-Ayrılıkçeşme ve Halkalı-Kazlıçeşme arasındaki hat sayısı 3, Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arasındaki hat sayısı 2'dir.

MARMARAY DURAKLARI

76,6 kilometre uzunluğundaki Marmaray hattı üzerinde toplamda 43 tane durak var. Marmaray hattında bulunan duraklar (Gebze'den - Halkalı'ya doğru); Gebze, Darıca, Osmangazi, Fatih, Çayırova, Tuzla, İçmeler, Aydıntepe, Güzelyalı, Tersane, Kaynarca, Pendik, Yunus, Kartal, Başak, Atalar, Cevizli, Maltepe, Süreyya Plajı, İdealtepe, Küçükyalı, Bostancı, Suadiye, Erenköy, Göztepe, Feneryolu, Söğütlüçeşme, Ayrılıkçeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme, Zeytinburnu, Yenimahalle, Bakırköy, Ataköy, Yeşilyurt, Yeşilköy, Florya Akvaryum, Florya, Küçükçekmece, Mustafa Kemal, Halkalı şeklinde.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE SEFERLER NASIL?

Marmaray'da ilk sefer saat 06:00'da başlıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sefer aralıkları 15 dakikada bir olarak düzenlendi. Gebze yönünden son tren seferi 22:15'te yapılıyor. Halkalı yönünden ise son tren 21:56'da yola çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal