Manisa Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Manisa, Ege bölgesinin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Aynı zamanda tarihi arka planı ile de dikkat çeken Manisa’nı doğal güzellikleri de insanı büyülüyor. Peki, Manisa hafta sonu gidilecek yerler neresi?

08.07.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:44) Manisa Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Manisa hafta sonu gidilecek yerler arasında elbette ki tarihi yerler ön plana çıkıyor. Bu yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Manisa Kalesi: Manisa merkezin güneyinde yer alan Manisa Kalesi iç ve dış kale olarak iki bölüme ayrılıyor ve 13 kuleden oluşuyor. Manisa kalesinden şehrin manzarası izlenebilir.
  • Yoğurtçu Kalesi: Manisa’nın Yunus Emre ilçesinde bulunan kale Bizans döneminde inşa edilmiştir. Kaleden Gediz Ovasının geniş bir manzarası izlenebilir.
  • Manisa Müzesi: Muradiye Medresesinin 1937 yılında müzeye dönüştürülmesi sonucu ortaya çıktı. Manisa Müzesinde, Manisa ve çevresinde ortaya çıkan uygarlıklardan kalma eserler bulunmaktadır. Aynı zamanda Sardes antik Kentinde yapılan arkeoloji kazılarında bulunan tarihi eserler de Manisa Müzesi koleksiyonunda yer almaktadır.
  • Yeni Han: İçerisinde 33 dükkân bulunan Han’ın yapılış tarihi belirsizliğini korumaktadır. Yeni Han’ı ziyaret ederek geçmişin izlerini sürebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.
  • Muradiye Camisi: Mimar Sinan’ın ölümünden önce projesini yaptığı ancak tamamlanmasına ömrünün yetmediği Muradiye Camii büyüleyici Osmanlı mimarisinin dikkat çeken eserlerinden bir tanesidir. Camin kapısı sedef ve fil dişi kakmalar ile bezenmiş dikkat çekici bir eserdir. Manisa hafta sonu gidilecek yerler arasında ziyaret edilmesi gereken bir yapıdır.
  • Alaşehir Philadelphia: Manisa Alaşehir’de bulunan Roma kalıntılarından oluşan ve diğer adı ile St. Jean Kilisesi olarak bilinen Antik yer Hristiyanlığın ilk dönemlerinde yapılan 7 kiliseden biri olma özelliği taşımaktadır.
  • Sardes Antik Kenti: Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan kent kalıntıları Lidya’nın başkenti olan Sardes döneminden kalma Tümülüsleriyle ünlüdür. Manisa hafta sonu gidilecek yerler arasında bulunmaktadır.
  • Kula Evleri: Manisa Kula’da yer alan ve Türk evi olarak anılan Osmanlı geleneksel mimarisi izleri taşıyan Kula Evleri otantik yapısı ile şahit olduğu tarihten izler taşıyor. 

Manisa’da Hafta Sonu Gezilecek Doğal Yerler Neresi?

  • Kula Peri Bacaları: Manisa Kula’da bulunan doğal oluşumlu peri bacaları doğal güzellikleri ile insanı büyülemektedir
  • Ağlayan Kaya: Spil Dağı’nın girişinde buluna kaya, ağlayan bir kadını andırmaktadır. Bu nedenle halk arasında üzgün bir kadının acı çekerek taşlaştığı efsanesine inanılmaktadır.
  • Spil Dağı: Aynı zamanda milli park da olan Spil Dağı kendine özgü birçok bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Dağda güzel bir yürüyüş yaparak doğanın tadı çıkarılabileceği gibi çeşitli ekstrem sporlar da yapmanın imkanı vardır. Hafta sonu Spil Dağlarında bulunan yayla evlerinde konaklayarak doğaya birinci elden şahit olabilirsiniz.
  • Kurşunlu Kaplıcaları: Manisa Salihli’de bulunan kaplıcalar şifalı suları ve serinletici ırmakları ile bilinmektedir. Bozdağ’ın kuzey eteklerinde bulunan kaplıcalarda aynı zamanda birçok doğal sıcak su kaynağı da yer alıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal