Manisa Günü Birlik Gidilecek Yerler

Şehzadeler şehri olarak bilinen Manisa, Ege Bölgesi'nde yer alan en kalabalık şehirlerden bir tanesidir. Manisa'da fazlasıyla tarihi ve doğal güzellikler yer almaktadır.

08.07.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:41) Manisa Günü Birlik Gidilecek Yerler

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, Manisa günü birlik gidilecek yerler arasında ilk rotayı oluşturmaktadır. Şehrin merkezine 5 kilometre kadar uzaklıkta bulunan kaplıcalar, ziyaretçilerinin bazı hastalıklarına da faydalı olmaktadır. Kurşunlu kaplıcada ki sular solunum yolu, sinirsel ve cilt hastalıkları için iyi geldiği söylenmektedir. Suların sıcaklığı, bölgenin hava şartlarına göre değişmektedir. Banyo suları olarak da kullanılmaktadır. Kaplıcaların etrafında restoran, fırın, manav yer almaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin genellikle, kaplıca sularının bazı hastalıkların tedavisinde faydalı geldiği için ziyaret edilmektedir.

Manisa Günü Birlik Gidilecek Yerler |Manisa Kalesi

Şehzadeler şehri olarak geçen Manisa’nın aynı zamanda Şehzadeler ilçesinde yer alan Manisa Kalesi, kim tarafından yapıldığı bilinmemekle birlikte sandık tepe üzerinde yer almaktadır. Osmanlı döneminin mimari yapısını görebileceğiniz kale, tarihi açıdan da dikkat çekmektedir.

Manisa Günü Birlik Gidilecek Yerler |Ağlayan Kaya

Ağlayan kaya, Manisa’da anlatılan bir hikâye ye göre bir kral kızının, çocuklarının tamamının gözü önünde öldürülmesini görmesi sonucunda bu üzüntüye dayanamayıp taş kesildiğine dair bulgular yer almaktadır. Kadın yüzü şeklinde olan kaya hikâyesi ile de etkileyicidir. Anlatılan efsane gerçeğe dayanmamakla birlikte, kayanın gözyaşı şeklinde olan ve taş üzerinden akıp giden suların ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Manisa'ya seyahat gerçekleştirenler ağlayan kayayı ziyaret etmektedir.

Manisa Günü Birlik Gidilecek Yerler |Manisa Müzesi

Manisa'nın ilçesinde yer alan Manisa Müzesi, Manisa günü birlik gidilecek yerler listesinde yerini almaktadır. Tarihi ve kültür özellikleri açısından arkeolojik ve etnografı olarak iki bölümden oluşan müzenin, arkeoloji bölümünde Lidya krallığına ait başkent Sardes Antik kentine ait olan arkeolojik çalışmalar sergilenmektedir. Aynı zamanda Mezar taşları, heykeller ve fildişi objelerde arkeoloji bölümünde yer almaktadır. Aynı zamanda Etnografya bölümünde ise Osmanlı döneminde, Manisa ilinde hükümdarlığı bulunan beyliklerin, yaşam tarzına uygun eşyaları olmakla birlikte dönemin halkının çeşitli yöresel eşyaları da burada sergilenmektedir. Tarihe ve kültüre dayanan bu müze ziyaretçilerinin dikkatini çekmek ile birlikte ilgi odağı haline gelmiştir.

Manisa Günü Birlik Gidilecek Yerler |Manisa Yeni Han

Manisa’nın merkezinde bulunan Manisa yeni han şehre gelip de buraya uğramayan yoktur. Han içerisinde dilediğiniz her şeyi bulabileceğiniz eşyalar bulunmaktadır. Geziniz esnasında ailenize, arkadaşlarınıza hediyeler almak istiyorsanız, Manisa yeni hanı günü birlik gidilecek listesi içerisine alabilirsiniz.

Manisa Günü Birlik Gidilecek Yerler |Alaşehir Yıldırım Bayezid Camii

Şehrin Alaşehir ilçesinde bulunan, Osmanlı'nın mimarisi ne fazlaca rastlayabileceğiniz, Alaşehir Yıldırım Bayezid Cami, 1400'lü yıllarda Yıldırım Beyazıt tarafından yapılmıştır. Yapımı ile tarihi izlere rastlamak mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal