Madrid Gezi Rehberi

İspanya Krallığı’nın en büyük şehirleri arasında yer alan Madrid, Londra ve Berlin'den sonra Avrupa'nın en büyük üçüncü şehri olarak geçmiştir. Castile, Leon, Castile la Mancha gibi özel bölgelerin içinde bulunduğu Madrid, Madridler Nehri'nin merkezinde bulunmaktadır.

08.07.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:35) Madrid Gezi Rehberi

Dünyaca ünlü bir kağıt olan Madrid, siyasi ekonomik ve kültürel faaliyetlerinin dünyada gözbebeklerinden bir tanesidir. Güney Avrupa'nın ve İber Yarımadası'nın en büyük finans merkezi olarak gösterilen Madrid, 2014 senesinde dünyadaki en canlı 17 şehir olarak gösterilmiştir. Bu kentte tur yapmak isteyenler için gezilebilecek yerleri şu başlıklar altında açıklayabilmek mümkün olacaktır

1. Madrid'de gezilebilecek bazı yerler

1.1 Madrid Kraliyet Sarayı

İspanya Krallığı hakkında birçok bilgiye sahip olan bu Kraliyet Sarayı, Taç salonu Gasparini odası, Kraliyet şapeli gibi ihtişamlı bölümlerden oluşmaktadır. Kraliyet ailelerinin burada yaşadığı sarayda 17. yüzyılda inşa edilmiş ancak çıkan yangın sonucunda restore edilerek tekrar halka açık hale getirilmiştir. Kraliyet üyelerinin kulağı çatal, bıçaktan tutup da zırh ve silahına kadar hepsi bu sarayda sergilenmektedir. Aynı zamanda bu Saray içerisinde farklı bölmelerde bölmeleri ait olan ürünler halka açık hale getirilmiştir. Bu bölümler arasında tablo galerisi kraliyet mutfağı gibi yerler yer almaktadır.

1.2 Kraliçe Sofia Ulusal Sanat Merkezi Müzesi

Modern yapıya sahip olan bu ülke, ülkenin en çağdaş sanat koleksiyonunu içinde barındırmaktadır. Bu müzede altın sanat üçgeni adı verilen 3 müzeden biridir. Pek çok İspanyol sanatçının eserlerinden birçoğu burada sergilenmektedir. Bu sanatçılardan bazıları, Salvador Dali ve Pablo Picasso’dur. Aynı zamanda ünlü ressam Pablo Picasso'nun yapmış olduğu Guernica tablosu yine burada sergilenmektedir.

1.3.Parque del retiro

Madrid kentinin en büyük yeşil alanı olarak adlandırılan bu par,k ortasında küçük sandallarla gezinti yapabileceğiniz küçük bir gün içinde bulundurmaktadır. Madrid en huzur dolu alanlarından biri olan bu park, Kral Alfonso tarafından Madrid halkına hediye edilmiştir. Madrid’te tur yaparken sakin bir yere gitmek aynı zamanda eğlenmek isterseniz gezeceğimiz bir başka adres burası olmalıdır.

1.4 Plaza mayor

Madrid kentinin En ilgi çekici binalarından biri olan Plaza Mayor, 1617 1620 yılları arasında mimar Juan Gomez de mora tarafından inşa edilmiştir. Bu plazzanın bodrum katlarında herhangi bir değişiklik yapılmazken üst tarafları modern bir hale kavuşturulmuş aynı zamanda Tanrıça  Kibile gibi mitolojik figürlerle süslü taşlarla çevrilmiştir

1.5. Thyssen Bırnemisza Müzesi

Avrupa'nın 800 yıllık sanat tarihini aydınlatan bu müzede, Rodin, Salvador Dali Caravaggio Albrect, Dürer ve Pablo Picasso gibi sanatçıların eserleri bulunmaktadır. Bu sanat müzesinde, erken İtalyadan, Alman rönesansına kadar, hatta Rus konstrüktivizmininden de eserler bulunmaktadır.

1.6. Atocha Tren İstasyonu

Barcelona, Sevilla, Malaga gibi kentlere ulaşım sağlayan ve yüksek hız ile çalışan Madrid'in ana tren garı olan bu tren istasyonuna, Puerta del Sol adı verilen bölgeden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Maddenin Gözde mekanlarından biri olan tren istasyonu şu anda, botanik bahçe olarak kullanılarak turizmin gözde yerleri arasında adını bulundurmaktadır
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal