Macau Gezi Rehberi

Uzak Doğu'nun modern ülkelerinden biri olarak bilinen Macau, Çin'in özerk bölgesi ülkelerindendir. Daha önce Portekiz sömürgesi altında olduğu için çok fazla bilinmeyen Macau şehrinde işte gezilmesi gereken yerler ve ülkede yapılması gereken şeyler...

08.07.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:32) Macau Gezi Rehberi
ST Paul harabelerini ziyaret etmek

Bu harabeler, kentin yapıtlarının üst tarafına doğru çıktığı bir noktada kalıntı halinde bulunmakta ve dini bir özellik taşımaktadır kentin en turistik mekanlarından biri olan bu harabeler, Barok yapısındadır. 

The venetian macao da konaklamak ve ziyaret etmek

Burası kentin yapıtlarının, lüks restoranlarının, açık havuzlarının, mekanlarının ve otellerinin bulunduğu yerdir. Plajların ve havuzların burada olması sebebiyle de burada nüfus yoğunlaşmaktadır. 

Macau Kulesi'ni ziyaret etmek

Bu kule Çin'in Özerk idari bölgelerinin birinde, deniz üstünde bulunan bir köprünün üstünde yer alan Telekomünikasyon kulesidir. Yakın tarihte inşa edilen bu kule, Macau ülkesinin simgesel yapıtlarından biridir.

Senado meydanını ziyaret etmek

UNESCO tarafından korunan Senado Meydanı sıradan bir asfalt meydanı gibi gözükse de, geometrik şekilli sokakları ve özel mimarisi ile ülkenin en turistik mekanları arasında geçmektedir.

A Ma tapınağı'nı ziyaret etmek

En eski yerleşim yerlerinden biri olan bu tapınak 15. yüzyıldan beri bu topraklar üzerinde bulunmaktadır. Deniz tanrıçası için yapılmış olan bu tapınak Çin'in Macao ülkesinin en gözde ve merak edilen turistik mekanları arasında yer almaktadır. Uzakdoğu'nun yöresel mimarisi ile renkli taşların harmanlandığı bu tapınak aynı zamanda, görsel olarak insanları kendine hayran bırakmaktadır. 

Monte Fort'u ziyaret etmek 

Macao ülkesinin tarihi Merkezi parçasını oluşturan bu yer aynı zamanda, bir askeri merkezdir. Top ve birçok savaş aletini, kaleleri ve savaşlardan arta kalan yapıtları içinde bulunduran bu yer turistik mekanlar arasında geçmektedir. 

Macau Fisherman's Wharf'ı ziyaret etmek 

”Eğer yalnızca tarihi mekanlar, ibadethaneler, kiliseler, sokaklar görmek istemiyorum, bunun dışında mağaza da görmek istiyorum,” diyorsanız eğlence kompleksi olma özelliği taşıyan bu yeri ziyaret etmelisiniz

Taipa'yı ziyaret etmek 

Bir ada parçasından oluşan bu bölge, iki ayrı adının birleşmesinden oluşmuştur. Bölgeyi turistik yapan özellik ise spor kompleksi olması ve modern yapıtları içinde bulundurmasıdır.

Historical Museum of Coloane and Taipa'yı ziyaret etmek 

Taipa Adası'nın içinde bulunan bu müze, hem çocuklar için hem de erişkinler için uygun bir müze olarak geçmektedir. Görkemli tasarımları içinde bulunduran Taipa Müzesi, bahçesinde bulunan heykelleri ve su dekorlu yapıtları ile de ilgi çekmektedir. 

City of Dreams' ı ziyaret etmek 

Bir büyük kumarhanesi, dört büyük oteli, mağazaları ve aynı zamanda lüks restoran ve modern yapıları ile hem turistik hem de konaklama mekanı olarak ziyarete açıktır. 

Macau ülkesine geldiğiniz zaman bu ülkenin özel lezzetlerini şehrin her yerinde bulunan tapınaklar ve müzeleri ziyaret ettikten sonra tatmayı unutmayınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal