Macaristan Turu

Macaristan Avrupa kıtasının en turist çeken bölgelerinden biridir. Büyük bir imparatorluğa ev sahipliği yapmış ola ülke tarihi yapılar bakımından oldukça zengindir. Bu doğrultuda Macaristan turu tarihi seyir açısından oldukça keyifli bir seyahat noktası özelliği taşımaktadır.

22.06.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:59) Macaristan Turu

Başta başkent Budapeşte olmak üzere Macaristan’ın pek çok noktası turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Macaristan Budapeşte’de Nerelere Gidilmelidir?

Buda ve Peşte, Tuna Nehri aracılığıyla birbirinden ayrıyken bu iki bölgeyi birleştiren Chain Köprüsü yapıldı. Böylece Budapeşte olarak isimlendirilen yni başkent kuruldu. Köprünün ihtişamlı mimarisi ışıltılı eklemelerle süslenmiştir. Özellikle akşam vakitleri söz konusu süsü daha fazla ortaya çıkarmakta, güzel bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Chain Köprüsü manzarasını dışarıdan seyretmek için tepe noktaları uğrak olarak seçmek keyifli seyir dakikaları beraberinde getirecektir.

13. Yüzyılda muhafaza içgüdüsüyle oluşturulan Buda Kalesi, sadece muhafaza için değil barok ve gotik mimari çizgilerin Orta Çağ’dan bugüne kadar yaşatılması için inşa edilmiştir adeta. Buda Kalesi’nin turistik potansiyeli malum olduğundan çevresinde retorant ve kafeler konforlu dinlenme alanları olarak ziyaretçilerle buluşmaktadır.

Tuna Nehri’nde uzun bir tekne gezisi de Budapeşte’nin tam olarak görülmesi için güzel bir fırsattır. Ortaçağ’dan kalma gotik ve barok mimari eserler ve tarihi sokaklar seyahat severlere eşsiz dakikalar yaşatacaktır.

Macaristan Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Hortobagy Ulusal Parkı 75.000 hektarlık alanıyla kıtanın en geniş otlağı olma özelliğine sahiptir. Bölgede ülkeye özgü hayvanları otlatan yine ülke kültürüne ait kıyafetler giyen çiftçiler bulunuyor. Macaristan’ın bu yüzünü görmek Macaristan turu adına çeşitlendirici bir etken olabilir. Alanda ata binilir ve güzel manzaralar gezintiye eşlik eder.

Macaristan deniz kıyısı olmayan bir ülke olmasına rağmen neredeyse deniz büyüklüğünde bir göl olan Balaton Gölü’ne sahiptir. Bu göl aynı zamanda Macaristan Denizi olarak da bilinir. Gölde denize girilmesine izin verildiğinden ziyaretçiler burada suyun tadını çıkarabilir.

Macaristan’ın Güzel Kasabaları Nerelerdir?

Szentedre Kasabası, Macaristan’ın Peşt bölgesine yakın olan adeta turistik geziler için donatılmış Macaristan turu düşünenleri teşvik edici güzelliğe sahip bir kasabadır. Bir nehir kenti olması eski yapılar ve nehrin eşsiz uyumunu ziyaretçileriyle buluşturur. Aynı zamanda burada pek çok ressamın yaşadığı da bilinir. Müze konusunda da zengin bir bölgedir.

Eger Kenti, yine ortaçağdan kalma yapılarıyla çağlar arası bir zaman tüneli görevi görmektedir. Düzenli temiz sokakları, heykelleri ve temiz havasıyla bütün ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatmaktadır. Eger’in tarihçesi taş devri zamanlarına kadar götürülebilir. Kadim şehirlerden bulunan etkileyici atmosfere sahip olması içerisinde bulundurduğu güzellikleri daha anlamlı ve gören için unutulmaz kılmaktadır.

Eger Kalesi Eğri Kalesi olarak da bilinir. Türk tarihi açısından da öneme haizdir. Nitekim Osmanlı’nın 16. Yüzyılın yarısında kaleye bir çıkartma gerçekleştirdiği bilinmektedir. Yine bu bağlamda Osmanlı tarihinin Kanuni Sultan Süleyman döneminde önemli bir yer tutan ve kendisinin vefat ettiği Zigetvar bölgesinin de ziyaret edilmesi ilgilenenler için verimli bir geziye sebep olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal