Londra'ya Gidince Mutlaka Yapılacaklar

İngiltere'nin en gözde şehri olan Londra eşşiz güzelliği ile görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Londra gezinizi en iyi şekil de değerlendirmek istiyorsanız Londra'ya gidince mutlaka yapılacaklar nelerdir? Neler yenir, Nerede kalınır? Sorularının cevaplarını yazımızda paylaştık.

13.06.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:22) Londra'ya Gidince Mutlaka Yapılacaklar

İngiltere'nin en gözde şehri olan Londra eşşiz güzelliği ile görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Keyifli zaman geçireceğiniz bu yer de beklentilerinizi fazlası ile karşılayacak bir çok yer ve aktivite bulunmaktadır. Londra gezinizi en iyi şekil de değerlendirmek istiyorsanız Londra'ya gidince mutlaka yapılacaklar nelerdir? Neler yenir, Nerede kalınır? Sorularının cevaplarını yazımızda paylaştık.

Londra’ya Gidince Yapmadan Dönmemeniz Gereken Aktiviteler;

  • Şehri en güzel detayları ile izleyebileceğiniz dönme dolabın da keyif yapılacak manzarasına doyum olmayan London Eye’a binmek Thames Nehri'ni de en yakından görmenizi sağlayan London Eye mutlaka yapılması gereken aktivitelerden bir tanesi
  • Londra’ya yolunuz düştüyse en ünlü olan Shakespeare Globe Tiyatrosu’na bir bilet alın ve burada bir oyun izleyin
  • Eğer bir alış veriş tutkunuysanız Londra da ünlü markaların ürünlerini uyguna alabileceğiniz Oxford Street‘e gitmelisiniz.
  • Askerlerin nöbet değişimini tören halin de izlemek neredeyse rutin haline gelen ve bir çok turistin ilgi gösterdiği Buckingham Saray'ını ziyaret edin.

Londra'ya Gidince Nerede Kalınır?

Her bütçeye uygunluk gösterecek konaklama merkezleri mevcuttur. Bunun için gitmeden önce kesinlikle iyice araştırılmalıdır. Bütçeniz uygun ve temiz yer bulmak konusun da Londra'ya gidince nerede kalınır?  Sorunuza cevabımız öncelik olarak King’s Cross & St Pancras tercihlerinizden bir tanesi olabilir. Bir diğer seçeneğinizi de The Montana Hotel için kullanabilirsiniz. Şehrin göbeğin de bir yer de kalmak isterseniz Radisson Blu Edwardian'ı tercih edebilirsiniz.

Londra'ya Gidince Ne Yenir?

Yediğiniz yemekten tereddüt etmeden yiyip zevk almak istiyorsanız ister atıştırmalık ister bir yemek öğünü olarak Fish & Chips'i tercih edebilirsiniz. Balık ve patatesin bir araya geldiği ikili Londra da oldukça yaygın bir yemektir.

Patates püresi ile ikram edilen sosis (domuz etinden yapılıyor) yemeği Bangers & Mesh. Londra'nın vazgeçilmez yemek kültüründen

Londara'ya gidince ne yenir sorunuza hiç pudingli bir et yediniz mi diye cevap versek; geleneksel bir yemek olarak adlandırılan Yorkshire Pudingli Rosto özel bir yemek olarak sadece pazar günleri yiyebileceğiniz koyun, tavuk, hindi, domuz ve sığır etinden yapılıyor. Asıl yapılan sığır etinden olandır.

Tatlı olarak tüketebileceğiniz yiyecekler;

Hamur, krema ve çilek üçlüsünden oluşan Eton Mess, Londra'ya gidince mutlaka yapılacaklar listeniz de olmalıdır.

İlginç bulabileceğiniz bir diğer taylı ise Yapışkan Puding, aşırı tatlı olmasıyla bilinir.

Hiç tereyağlı ekmek pudingi yediniz mi? Londra’nın vazgeçilmez tatlarından olan Londra'ya gidince ne yenir listenize kesinlikle eklemelisiniz.

Ucuz, tatlı, fazla yağlı ama Londra da oldukça yaygın olan Donut denemeniz gereken lezzetlerden bir tanesidir.

Gezip göreceğiniz tadabileceğiniz lezzetlerle Londra tatilinizi doyasıya keyifle geçirebilirsiniz. En ünlü mekanlarını gezerek tarihi dokusuna hayran kalarak tekrar gelmek isteyeceğiniz bir tatil olacaktır sizin için, tatiliniz doya doya geçmesini istiyorsanız bu yerleri mutlaka görmelisiniz. Londra'ya gidince mutlaka yapılacaklar önerilerimiz tatiliniz için size bir rehber olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal