Lihtenştayn Turu

Lihtenştayn, Avrupa’daki en küçük 4. ülkedir. Nüfusu yaklaşık 39 bindir. Bu sayının büyük bölümünü Türk uyruklu vatandaşlar oluşturmaktadır.

22.06.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:52) Lihtenştayn Turu

60 km’lik bir yüz ölçümüne sahip bu ufacık ülkenin, bir ucundan diğer ucuna yürüyerek ulaşabilirsiniz. Bu şaşırtan özelliği ile Lihtenştayn turu size, oldukça hoş bir deneyim yaşatacaktır.

Lihtenştayn’da Görülmesi Gereken Yerler

1-Schloss Vaduz

Vaduz, Lihtenştayn’ın başkentidir. Ülkenin en büyük şehridir. Burada, Alplerin eteğinde yapılmış Schloss Vaduz kalesi mutlaka ziyaret edilmelidir. Kale, hemen hemen tüm kente hakimdir. 12. yüzyıla dayanan bir tarihi vardır.

2-Lihtenştayn Sanat Müzesi

Ülkenin ulusal sanat alanındaki eserlerinin görücüye çıkarıldığı bu müze, Lihtenştayn turu sırasında, ülke ile ilgili pek çok bilgi edinmenizi sağlayacaktır.

3- Alp Dağları

Alp Dağları, kayak yapmayı sevenlerin sıkça rağbet ettiği bir bölgedir. Burada bulunan Malbun köyünde, kayak ve buz pateni yapabilir, karda doğa yürüyüşüne çıkabilir, kızaklarla kayabilirsiniz. Kış sporları için ayrılmış geniş pistler ve konforlu tesisler sayesinde bu bölge, soğuk mevsimlerde pek çok turist ağırlamaktadır. Yaz aylarında ise, kaya tırmanışı, golf, yamaç paraşütü gibi aktivitelerle vakit geçirebilirsiniz.

4-Balzers

Balzers, doğal güzellikleri ve sakin yaşamı ile Lihtenştayn’ın en sevilen şehirlerinden biridir. Şehirde 6 bine yakın kişi yaşamaktadır. Yeşilliklere uzanan huzur verici manzaraları ve temiz havası ile ziyaretçileri etkilemektedir.

5-Stadle Caddesi

Altın Yol olarak bilinen bu cadde, başkent Vaduz’un en canlı meydanıdır. Kentteki tek cadde de zaten burasıdır. Önemli müzeler, mağazalar, parlamento binası burada bulunmaktadır. Bu caddede hizmet veren küçük trenlerle, yarım saat boyunca Lihtenştayn turu atabilirsiniz.

Lihtenştayn’ın Geçim Kaynağı Nedir?

Lihtenştayn gibi ufacık bir ülkenin, geçim kaynaklarının ne olabileceği, bilmeyenler tarafından haklı olarak çok merak edilmektedir.

Lihtanştayn’ın en önemli geçim kaynaklarından biri kış sporlarıdır. Ülkedeki pek çok alan bu sporlar için elverişli olduğundan, Lihtenştayn bu alanda ün yapmıştır.

Bir diğer geçim kaynağı ise şarap üretimidir. Ülkede yer alan geniş üzüm bağlarının bu konuda oldukça katkısı vardır.

Lihtenştayn Yemek Kültürü

Almanya ve İsviçre arasında bulunan Lihtenştayn’ın, yemek kültürü de bu ülkelerden etkilenmiştir. Peynirli makarna çeşitleri, pankekler, sosisler burada ciddi seviyede tüketilir.

Ayrıca tahmin edileceği gibi şarap tüketimi oldukça yüksektir. Ülkede 100’den fazla şaraphane bulunmaktadır. Çok kaliteli ve çok fazla şarap üretimi yapılmaktadır. Lihtenştayn turu, şarap severler veya şarap kültürünü öğrenmek isteyenler için mükemmel bir seçimdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal