Letonya Turu

Letonya, Avrupa’da en uzun sahil şeridine sahip ülkedir. Yarısı ormanlarla kaplı yemyeşil ülke, doğal manzaraları ve kültürel yapılarıyla pek çok turist çekmektedir.

22.06.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:48) Letonya Turu

Letonya turu size, tüm estetikliğiyle görsel bir ziyafet yaşatacaktır. 

Letonya’da Gezilecek Tarihi Yerler

1-Riga

Riga, Letonya’nın başkentidir. Ülkedeki en prestijli şehir burasıdır. Taş kaplı sokaklar, kiliseler ile orta çağ mimarisini andırmaktadır. 1990’larda çoğu bölgesi yeniden inşa edilmiştir. Burada öncelikli olarak, Letonya’nın bağımsızlık savaşında kaybettiği askerlere ithafen yapılan Özgürlük Anıtı’nı mutlaka görmelisiniz. Aziz Peter Kilisesi, Nativity Katedrali ve 1700’lerde inşa edilen Rundale Sarayı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Letonya turu etkinliğinizde, Riga’yı görmeden dönmemelisiniz.

2-Cesis

Cesis, çarpıcı bir tarihi atmosfere sahip küçük bir şehirdir. St. John ve Yeni Cesis Kilisesi büyük ve görkemli yapıları ile sıkça turist ağırlamaktadır. Yemyeşil ormanlara bakan doğal manzaraları ile de ünlenmiş bu şehirde bol bol manzara fotoğrafı çekebilirsiniz.

3- Kuldiga

Kuldihga, orta çağın kültürel niteliklerini yoğun olarak hissedebileceğiniz kentlerden biridir. Buradaki Venta adı verilen tarihi şelale, UNESCO listelerinde yerini almıştır. Şelalenin eni yaklaşık 240 metreye ulaşmaktadır. Bu görüntüsüyle misafirleri oldukça cezbetmektedir. Ayrıca yine orta çağdan kalan şehir merkezi, Aleksipute Şelalesi buraya gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken diğer yerlerdir.

4-Sigulda

Sigulda, yemyeşil görünüşüyle gidenleri etkilerken, tarihi ve kültürel yapılanmasıyla da ön plana çıkan önemli bir şehirdir. Orta çağ mimarisinin örneklerinden Order Sigulda Kalesi kentin ön plana çıkan eserlerindendir. Gauja nehrinin doğal yollarla şekillendirdiği Gutmanala Mağarası da görmeye değer harika alanlardandır. Bölgede güzel bir manzara eşliğinde teleferik hizmeti de verilmektedir. Hem huzurlu hem de kültürel anlamda doyurucu bir etkinlik için Letonya turu sırasında bu şehre kesinlikle uğramalısınız.

Letonya’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

1- Cape Kolka

Cape Kolka, Letonya’da Siltere Milli Parkı’nın üzerinde bulunan bölgedir. Eşsiz bir bir manzaraya sahiptir. Oldukça sessiz ve kalabalıktan uzak olan bu alan, beyaz kum tepeleri ile ünlüdür. Letonya’da görülecek yerler arasında muhakkak yer almalıdır.

2-Ventspils

Ventspils, tertemiz denizi ve yemyeşil ormanlık alanları ile ünlü bir liman kentidir. Ventspils limanı, Avrupa’daki en hareketli limanlar arasındadır. Macera Parkı, Su Parkı, deniz kenarına konumlanmış Açık Hava Müzesi bu kentin gezilebilecek en güzel yerlerindendir.

3-Gauja Milli Parkı

Gauja Parkı, tabiata doyacağınız, el değmemiş yapısıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Çok etkileyici mağaralar, uçurumlar ve yazıtları kano, bisiklet, yürüyüş gibi etkinliklerle yakından görme fırsatı bulabilirsiniz.

Letonya Yemek Kültürü

Letonya mutfağı pek çok farklı lezzete ev sahipliği yapmaktadır. Daha çok İskandinav ve Alman yemek kültürü etkisinde kalmıştır. Balık, lahana, et ve patates en tüketilen yiyeceklerdendir. Bunun yanında Letonların, tahıllara dayanan ve süt ürünlerine de fazlasıyla yer veren geniş yelpazeli bir yemek kültürleri vardır. Bira tüketimi de çok fazladır.

Letonya Turu, size bu çeşitlilik sayesinde farklı tatlar deneme fırsatı yaratacaktır. Üzeri jöle ile kaplanmış kırmızı et yemeği olan cukas galerts, kotletes köfteleri, maizes zupa tatlısı ve janu siers adında ülkeye özgü peynirleri bunlardan başlıcalarıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal