Kuzey Kore Ziyaret Edilecek Yerler

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kuzeyin komünist rejimi, güneyinde kapitalizmi benimsemesiyle sınırlarını ayıran ve Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak Güney Kore’den ayrılmıştır.

22.06.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:58) Kuzey Kore Ziyaret Edilecek Yerler

Başkenti Pyongyang olan Kuzey Kore, dünyanın en kapalı ülkesi olarak bilinmektedir. Sınırlı sayıda turist alan ve izin verilmeyen yerlerde dolaşılmasına izin vermeyen Kuzey Kore hakkında bir şeyler bilmek ve öğrenmek çok zordur. Vize alabilseniz Kuzey Kore’de ziyaret edilecek yerler sınırlıdır ve daima gözetiminizin yapan gezi rehberleri sizin yanınızdadır. Kuzey Kore’ye gidildiği zaman gezilebilecek yerlerin bir listesini hazırladık.

Paektu Dağı: Kuzey Kore ve Çin arasında bulunan en son 1903 yılında patlamış aktif bir volkanik dağdır. Kuzey Kore’deki en yüksek dağ olarak bilinen Paektu Dağı’nın hemen yan tarafında, bir volkanik patlama sonucunda oluşan Cennet Gölü bulunmaktadır. Kuzey Kore tarafından turistik bir mekana çevrilen ve gezi noktalarından biri olmasına izin verilen Paektu Dağı, mutlaka ziyaret edilip görülmesi gerekilen yerlerden biridir.

Sonjuk Köprüsü: 1290 yılında Koryo hanedanlığı döneminde yapılmış bir taş köprüdür. Kuzey Kore’nin en değerli simgelerinden biri olan bu tarihi köprünün ilk adı Sonji Köprüsü iken, Kral Mong-ju’nun bu köprü üzerinde öldürülmesiyle şimdiki adıyla anılmaya başlanmıştır. Sonjuk Köprüsü, 1780 yılından beri Kuzey Kore’nin ulusal anıtlarından biri olarak görülmüştür.

Tomb of King Kongmin: Krak Kongmin’in mezarının da içerisinde bulunduğu Tomb of King Kongmin, Kraliyet Türbesi olarak da bilinmektedir. Koryo Hanedanlığı’ndan 31 kral mezarına da ev sahipliği yapan türbe, Moğol prensesi Kraliçe Noguk’un da mezarına ev sahipliği yapmaktadır. 1345 yıllarında yapılan türbe, günümüze kadar çok iyi korunmuş ve Kuzey Kore’de ziyaret edilecek yerler arasında mutlaka gidilip görülmesi gereken turistik bir mekandır.

Kumsusan Güneş Sarayı: Ülkenin kurucusu olan Kim İl-Sung’a adanmış bir anıt mezardır. 1976 yılında tamamlanmış olan bu anıt mezar, 2011 yılında Kim İl-Sung’un ölen oğlu da buraya defnedilmiştir. Fotoğraflar ve heykellerle bir müze haline de getirilen anıt mezar ziyarete açık alanlardan biridir.

Zafer Takı: Kuzey Kore’nin bir diğer turistik yerlerinden biri olan Zafer Takı, 1982 yılında inşa edilmiştir. Japonya’nın işgalinden kurtulması adına verilen mücadeleyi onurlandırmak için yapılan Zafer Takı, beyaz granitten yapılmış muazzam bir güzelliğe sahiptir.

Özgürlük Anıtı: Başkent Pyongyang’da bulunan Özgürlük Anıtı, sadece turistlerin ilgisini çeken bir yer değil ayrıca evlenen çiftlerinde ziyaret için tercih ettikleri yerlerden biridir. Japonya İşgalinden kurtulmalarında önemli bir rolleri olan Kızıl Ordu askerlerini onurlandırmak için yapılan anıtın altında Korece ve Rusça ibarelerle açıklamalarda bulunmaktadır.

Ziyaret Anında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Halkın fotoğrafını çekmeyin: Kuzey Kore halkının fotoğrafını çekmek ve onlarla konuşmak yasaktır. Sebebi ise halkı ve insanları rahatsız etmemek, kişisel alanlarına zorla dahil olmamak olarak gösterilmektedir.
  • Askerlerin fotoğraflarını çekmek yasak: Kuzey Kore askerlerinin fotoğraflarını çekmek kesinlikle yasaktır. Eğer çekim yaptığınız görülürse çektiğiniz fotoğraflar silinir ve kameralarınıza el koyulabilir.
  • Liderlerin portre ve heykellerine saygısızlık: Liderlerinin portre ve heykellerini işaret etmek, işaret parmağıyla göstermek yasaktır. Kuzey Kore’de ziyaret edilecek yerler arasında heykel veya portreleriyle karşılaşırsanız işaret ederek göstermeyin ve fotoğrafını çekmek isterseniz de kamera açısına tam olarak almak zorundasınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal