Kuveyt Yurtdışı Gezisi

Kuveyt, Arapça konuşulan bir Arap Yarımadası ülkesidir. Basra Körfezi kıyısında yer alır. Suudi Arabistan ile sınır komşusudur.

17.07.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:09) Kuveyt Yurtdışı Gezisi

Kuveyt adının etimolojisi Arapça’da su kenarındaki kule anlamına gelen akwat kelimesinden gelmektedir. Başkenti Kuveyt şehridir. Başlıca geçim kaynağı petroldür.

Kuveyt, Arap Yarımadasının kuzey doğu kesiminde yer almaktadır. Topraklarının çoğu çöldür. İklim yapısı ise çöl ikliminin ve karasal iklimin etkisindedir. Genellikle sıcak ve kurak bir havası vardır. Genellikle seyahat için en uygun zaman, Kasım ve Nisan ayları gibi geçiş aylarıdır.

Peki, Kuveyt yurtdışı gezisi kapsamında gezilmesi gereken yerler neresidir? Kuveyt yurtdışı gezisi fiyatları ve uçak biletleri ortalama ne kadar?

Kuveyt yurtdışı gezisi Kapsamında Gezilecek Yerler Neresi?

Kuveyt yurtdışı gezisi kapsamında ziyaret edilecek ilk yerlerden bir tanesi Kuveyt Bilim Merkezi’dir. Salmiya’da yer alır. Körfez bölgesinin eğitim merkezlerinden bir tanesidir. Aynı zamanda Ortadoğu’daki en büyük akvaryum bu Merkez kapsamında bulunmaktadır. Aynı zamanda İslam sanatı ürünleri ve Arap kaligrafileri oldukça dikkat çekicidir.

Kuveyt yurtdışı gezisi için gidilecek diğer bir yer Kuveyt’in simgesi haline gelen Kuveyt Kuleleri’dir. Yan yana konumlanmış üç kuleden oluşan yapının yapılış tarihi 1979’dur. Mimarisi, minare yapısından etkilenerek oluşturulmuştur. Aynı zamanda, kulelerin içinde ziyarete açık bir restoran da bulunmaktadır.

Aynalı Ev (Mirror House), Kuveyt yurtdışı gezisi kapsamında gidilecek diğer bir yerdir. Binanın dışında aynalarla yapılmış kaligrafiler ve desenler yer almaktadır. İçerisinde bir sanat galerisi bulunmaktadır.

Mescid-i Kabir, Büyük Cami olarak da bilinir. Caminin kapasitesi on bin kişidir.

Kuveyt Su Kuleleri ise 31 su tankından oluşan bir yapıdır. Panoramik şehir turu esnasında gözlemlenebilir.

Kuveyt’te bulunan Liberation Kulesi, Kuveyt’in en yüksek ikinci binası olma özelliğine sahiptir. Anlamı, Özgürlük Kulesi demektir. Aynı zamanda telekominikasyon binası olarak da kullanılır.

Kuveyt şehrinin en rahat izlenebileceği yerlerden biri olan Marina Mall da ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Aynı zamanda buraya yakın bir konumda yer alan balık pazarı da gelmişken ziyaret edilebilir.

Avenues Mall ise, alışveriş yapmak için oldukça ideal bir kapalı alışveriş merkezidir. Oldukça geniş olan bu alışveriş merkezi, birçok markaya ev sahipliği yapmaktadır.

Yemek için tercih edilebilecek yerlerden biri El Mubarakiye Rastoranıdır. Burada aynı zamanda alışveriş de yapılmaktadır.

Green Island adlı, Yeşil ada, modern mimari yapısıyla Kuveyt gezisi için göze çarpan yerlerden biridir. Al Hamra Kulesi de modern yapısı ile şehrin siluetinde farklı bir hava yaratmaktadır.

Kuveyt, ekonomik açıdan oldukça refah bir ülkedir. Bu nedenle bu rahatlık insanların yaşayışına ve binaların şekillerine de yansımaktadır.

Al Shaded Park ise, Kuveyt merkezinde görülecek bir parktır.

Kuveyt yurtdışı gezisi Fiyatları Ne Kadar?

Kuveyt için, doğrudan düzenlenen bir yurtdışı turu bulunmamaktadır. İstanbul’dan Kuveyt’e uçuşlar ise 1000 Türk lirası ile 5000 Türk lirası arasında değişiklik göstermektedir.-

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal