Kuşadası'nın Nüfusu 35 İlin Önüne Geçti!

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden olan Kuşadası, yeni nüfus sayısıyla 35 ili geride bıraktı. Pandemiden kaynaklanan süreçten dolayı büyükşehirden gelen yazlıkçıların uğrak adresi olan Kuşadası, nüfus yoğunluğu ile 35 ilin önüne geçti.

28.09.2020-11:25 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-11:23) Kuşadası'nın Nüfusu 35 İlin Önüne Geçti!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kuşadası, koronavirüs salgınının hızla yayıldığı büyükşehirlerden ilçeye gelen yazlıkçıların uğrak adresi oldu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden gelip yaz tatillerini geçirmek için Kuşadası'na giden yerli turistlerin birçoğu dönmeyip, ilçeye yerleşti. İlçenin daha önce 117 binlerde olan nüfusu 424 bine kadar çıkarak, 35 ili geçti. Buna bağlı olarak ev fiyatları da arttı.

GERİ DÖNMEDİLER

1 Haziran'da başlayan normalleşme süreci ile şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı. Bu kararla beraber, turistik yerler ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye'nin önde gelen turizm bölgelerinden olan Kuşadası da bu yoğunluktan nasibini aldı. Büyükşehirlerden gelenlerin çoğu dönmeyip ilçeye yerleşince bölgede nüfus yoğunluğu meydana geldi. Eylül sonu itibariyle ilçe nüfusu 117 binden 424 binlere kadar çıktı. Kuşadası'nın nüfusu bu artışla, 35 ili geride bıraktı.

EMLAK FİYATLARINDA ARTIŞ

Kuşadası'na yerleşen yazlıkçıların ev kiralamak ya da satın almak için en çok tercih ettikleri bölge ise Sahil Siteleri, Kadınlar Denizi ve Davutlar Mahallesi oldu. Durum böyle olunca da kentteki emlak fiyatlarında artış meydana geldi. Yaz dönemi boyunca ilçedeki dubleks havuzlu bir villanın günlük kirası geçen sene bin 200 TL olurken, bu sene özeliklerine göre 2 bin 500 TL'ye kadar yükseldi. Apartman dairelerinde de durum değişmedi. Semti, büyüklüğü ve eşyalı olup olmamasına göre daire fiyatları ise 1500 liradan başlayıp, 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal