Konya’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Konya Anadolu’nun tartışmasız en güzel şehirlerinden biri. Ayrıca da tarihi en eskiye dayanan şehirlerden biri. Konya'da gezilebilecek yerleri sizler için derledik...

04.07.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-17:04) Konya’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Konya Anadolu’nun tartışmasız en güzel şehirlerinden biri. Ayrıca da tarihi en eskiye dayanan şehirlerden biri. Kültür turu denildiğinde kala ilk gelen adreslerden biri Konya. Ve zaman içerisinde birçok kültürü barındırdığı için bünyesinde çoğu kültürden hanlar, türbeler, medreseler bulmak mümkün Konya’da. Sadece kültürel binaları da değil ayrıca doğasıda çok güzel bir yer kaplıcaları, gölleri ve yeşil alanları da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

• Konya’da gezilecek yerler arasında ise Alaeddin Camii, Alaeddin Tepesi, Karatay Medresesi, Mevlana Türbesi, Yerköprü Şelalesi, Çatalhöyük gibi bir çok gezilecek yer mevcut.

Mevlana Müzesi

• Bu türbe Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin kabrinin yer aldığı yerdir. Mevlananın felsefesi hoşgörü felsefedir. Bu sebeple Konya’ya uğradığınız da ziyaret etmeniz gereken ilk yerlerden biri olmalıdır. 1926 yılında ziyaretçilere kapılarını açmış bu yer aynı zamanda Mevlana’yı tanımak içinde bir müze haline dönüştürülmüştür. Bu müzede ise dergah eşyaları, el yazmaları gibi eski eşyalar bulunmaktadır ve bunları da görmeniz mümkündür. Ayrıca Türk İslam Tarihinde de önemli bir yer kapsar bu müze. Konya’ya gittiğinizde dilediğiniz zaman ücretsiz olarak bu yeri ziyaret edip gezebilirsiniz.

Karatay Medresesi

• Bu Medrese Selçuklu Döneminden bu güze kadar bizlere miras olarak kalmış bir medresedir. Konya’nın Karatay Bölgesinde bulunan bu medrese de kesinlikle Konya için çok büyük önem arz etmektedir. Emir Celaleddin tarafından yapılan bu medrese 1251 yılında tamamlanmıştır. Ancak yapan mimarın ismi ise hala bilinememektedir. Karatay medresesi Sille taşı denilen bir taştan inşa edilmiş olup tek katlı bir medresedir. 1955 yılından bu yana ise Çini Eserler Müzesi olarak bilinmekte ve içerisinde şahane çinilerin sergilendiği bir müze haline gelmiştir günümüzde. Konya’da Günübirlik gezilecek yerler listenizde buranın ismi mutlaka olsun. Ayrıca dilediğiniz gün gidip ziyaret edebilirsiniz. Haftanın her günü ziyarete açık yerlerden biridir.

Tuz Gölü

• Konya’da günübirlik gezilecek yerler denildiğinde Tuz Gölünden bahsetmemek olmaz. Burası Van Gölünden sonra Türkiye’nin ikinci en büyük gölüdür. Ülkemizin tuz ihtiyacının %70’inin karşılandığı bu göl aynı zamanda Ülkemiz için önemli doğal kaynaklardan biridir. Ayrıca çok çeşitli kuş türlerini de barındırmaktadır bu göl. Ayrıca Konya Tuz Gölü UNESCO tarafından da Dünya Miras Geçici Listesine de girmeyi başarmıştır.

Alaeddin Tepesi

• Bu tepe Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan yaklaşık 20 metre yüksekliğinde olan bir tepe. Aynı zamanda tarih öncesi yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen bu tepe günümüzde de mesire yeri olarak işlevini sürdürmekten ve tarihi eser olarak gidip görmenizin yanında gidip keyifli vakit geçirebileceğiniz de bir yer. Bu sebeple Konya’ya gittiğinizde şehrin en yüksek tepesi olan Alaeddin Tepesini mutlaka ziyaret edin. Konya’da günü birlik gezilecek yerler arasından sizin için bu dört yeri araştırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal