Konya Hafta Sonu Gezilecek Yerler

İç Anadolu şehirleri içinde tarihi geçmişi en eskiye dayanan illerden biri de Konya. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya, Nasreddin Hocadan Mevlana’ya kadar tarihin ünlü ve önemli isimlerini de toprakları üstünde ağırlamış.

22.06.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:56) Konya Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Oldukça zengin bir kültüre sahip Konya, sadece ülkemizden değil dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçilere kapılarını açan bir şehir olma özelliğine de sahip. Aynı zamanda Gönül Diyarı olarak da adlandırılan Konya, tasavvuf felsefesini hala oldukça başarılı bir şekilde yaşatıyor. Bu bakımdan hem kültürel hem tarihi hem de inanç gibi birçok konuda oldukça donanımlı olan Konya’da hafta sonu gezilecek yerler de bir hayli fazla sayılabilir.

Konya’da Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Anadolu tarihinin beden bulduğu Konya’da hafta sonu gidilecek birçok yer mevcut. Bu yerlerin birçoğunun tarihi ve kültürel değeri de oldukça yüksek. Konya’da hafta sonu gidebileceğiniz bazı yerler;

Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesi

Konya’nın Gönül Diyarı olarak adlandırılmasının en büyük sebeplerinden biri de Mevlana Celaleddin Rumi’nin o topraklar üstünde yaşamış olmasıdır. Mevlana’nın vefatının hemen ardından mezarlığının üstüne türbe yapılması istenmiştir. Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi, oğlu Sultan Veled’in izni ile 13.yüzyılda Mevlana’nın mezarlığı üstüne inşa edilmiş ve o zamandan beri ziyaretçilerini ağırlıyor. Konya’da ziyaret edilen yerler arasında en çok misafir ağırlayan türbe,  içerisinde bir de Mevlana’ya ve dergâhına ait eşyaların olduğu bir müze barındırıyor. Hem kültür hem de tasavvuf bir arada olsun istiyorsanız Konya’da hafta sonu gidilecek yerler arasında Mevlana Türbesi olmalı.

Karatay Medresesi

Konya’ya bağlı Karatay ilçesinde yer alan Karatay Medresesi, tasarımcısı tam olarak bilinmiyor olsa da Selçuklu Dönemi’nin önemli isimlerinden biri olan Emir Celaleddin Karatay tarafından yaptırıldığı ve inşasının 1251 yılında bitirildiği bilinen önemli bir medrese. Yapıldığı dönem içinde oldukça farklı ve güzel bir mimariye sahip olan Karatay Medresesi kapılarını ziyaretçilerine her gün açıyor.

Tuz Gölü

Konya’da hafta sonu gidilecek yerler arasında olan Tuz Gölü, Van Gölü’nden sonra ülkemizin en büyük ikinci gölü olma özelliğine sahip. Konya’dan yaklaşık olarak iki buçuk saat bir yolculuk sonrasında varabileceğiniz bir uzaklıkta. Tuz gölü, hem eşsiz manzarası hem de biyolojik çeşitliliği ile hafta sonu gezi rotanıza ekleyebileceğiniz oldukça güzel bir yer.

Sille Köyü

Konya şehir merkezine 15 kilometre kadar uzaklıkta ve 6000 yıllık tarihe sahip olan Sille Köyü, içerisinde Dünyanın en eski manastırlarından biri olan Ak Manastır’ı bulundurmasının yanı sıra birinci derece sit alanı içerisinde de yer alıyor. Eski bir Rum Köyü olan Sille, Konya için önemli yerlerden biri olarak sayılıyor. İster toplu taşıma isterseniz de özel araçlarla gidebileceğiniz bu sevimli ve tarih kokan Sille Köyü, Konya’da hafta sonu gidilecek yerler arasında tarih ve günümüz için bir köprü niteliğinde olan Sille Köyü ziyaret edilmeyi hak ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal