Kiribati Gezilecek Görülecek Yerler

Okyanus'un çevresinde olan bu ülke deniz severlerin ziyaret etmesi gereken yerlerden biri kesinlikle. Pasifik Okyanus’unun tam ortasında bulunan bu ülke tropikal bir ada ülkesi ve görülmeye değer kesinlikle.

08.07.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:06) Kiribati Gezilecek Görülecek Yerler

Başkenti Tarava olan Kiribati’de nüfus ise 105, 432’dir. Tropikal bir iklime sahip olduğu için ise burada hava her daim sıcak ve nemlidir. Bu sebeple burayı ziyaret etmek isteyenler hemen her mevsim ziyarette bulunabilirler. Ancak ekvatora da yakınlığından dolayı çok fazla yağış almakla beraber hava yine de soğumamaktadır. Yağışın en az görüldüğü ada ise Christmas Adalarıdır. 12 Temmuz 1979 da ise bağımsızlığını ilan eden Kiribati 3 eyaletten oluşmaktadır. Bunlar ise, Gilbert Adaları, Line Adaları ve Phoenix Adasıdır. Kiribati gezilecek görülecek yerler denildiğinde ise akla ekonomisi, mutfağı, dikkat edilmesi gereken bilgiler gibi sorular gelmektedir akıllara o zaman hemen sizin için yanıtlayalım;

Kiribati Ekonomisi

Kiribati maalesef ki dünyanın en fakir ülkelerinden biridir. Bunun sebebi ise doğal kaynakların az olmasındandır Kiribati de. Ülke ekonomisi yardım fonları sayesinde sürekli ayakta kalabilmektedir. En önemli geçim kaynaklarından biri ise Kiribatide tarımdır. Ancak ekonomiyi döndüren en büyük işte bile kaynaklar çok azdır ve tarımda üretilebilen çeşitler de oldukça sınırlıdır bu sebepten. Dışarıya ithal edebildikleri tek tarım ürünleri ise Hindistan cevizi ve de kurutulmuş Hindistan cevizidir. Bir diğer ürün ise balık ve yosundur ihraç ettikleri yiyeceklerden Kiribati de. Ihraç ettikleri ülkeler arasında en önemlileri ise Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Belçika’dır. Ihrac ettikleri en önemli ürünler arasında ise gıda ürünler, motor, makine parçaları ve yakıttır. Onlara ithalatta ortak olan ülkeler ise Avustralya, Fiji ve de Japonya’dır. Kiribati gezilecek görülecek yerler yazımıza şimdi ise biraz mutfağından bahsederek devam edelim. İşte;

Kiribati Mutfağı

Kiribati’de kaynakların azlığından dolayı maalesef yiyecekler de sınırlı kalmaktadır. Oldukça fazla tarım ürününün ithal edildiği bu ülkede yiyecek çeşitliliği ancak ülkeye gelen gemiler ile sağlanabilmektedir. Ancak bu durum çok da can sıkıcı değildir. Çünkü batının yiyecekleri burada yetişemese bile tropikal meyvelerin çeşitliliği ve güzelliği oldukça keyif verecektir seyahatinizde. En çok tüketilen yiyecekler arasında ise balık ve pirinç vardır. Sizde buraya gitmişken mutlaka oraya özgü olan balığı ve pirinci tatmadan dönmeyin.

Kiribati’ye Gittiğinizde Dikkat Edilmesi Gereken Bilgiler

Yaklaşık 33 tane Mercan Adasından meydana gelen bu devlet 811km’lik bir alana sahiptir aynı zamanda. Ikinci Dünya savaşı sırasında yaşanan ise 1943 Tarawa savaşı bölgede yaşanan en büyük ve en ağır savaşlardan biri olmuştur aynı zamanda. Kiribati kelimesi ise Gilbert kelimesinden türetilmiştir ve ismini de bu şekilde almıştır aynı zamanda. 1979 yılında ise İngiltere’den kopup bağımsızlığına ulaşan bu ülke 1999 yılında ise Birleşmiş Milletler’e tam olarak kabul edilmiş bir ülkedir. Kiribati gezilecek görülecek yerler yazımızda bilinmesi gereken her şeyi sizler için araştırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal