Kenya Yurtdışı Gezisi

Kenya, Afrika kıtasının doğusunda yer alan bir ülkedir. Sınır komşuları Etiyopya, Tanzanya, Somali, Uganda ve Güney Sudan’dır.

17.07.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:28) Kenya Yurtdışı Gezisi

Kenya’nın başkenti Nairobi’dir. İklimi yüksekliğe göre şekillenir. Yüksek bölgeler genellikle yağışlıdır. Temmuz ve Ağustos ayları en soğuk aylardır. En sıcak zaman ise Ocak ve Şubat ayında yaşanır. Kenya, yüksek bir canlı çeşitliliğine sahiptir.

Burada düzenlenen safarilerde bitkiler ve hayvanlar kolaylıkla gözlemlenebilir.

Peki, Kenya yurtdışı gezisi kapsamında gezilecek yerler neresidir? Kenya yurtdışı gezisi fiyatları ne kadar?

Kenya yurtdışı gezisi Kapsamında Gezilecek Yerler Neresidir?

Kenya yurtdışı gezisi kapsamında gidilecek ilk yer genellikle ülkenin başkenti Nairobi olur. Buraya ulaştıktan sonra gidilecek yer, leopar, çita, fil, gergedan, zürafa, antilop gibi hayvan çeşitleri bulunan Masai Mara’dır. Burada safari yapılmaktadır. Masai Mara, Kenya’nın Narok bölgesindedir ve Tanzanya’daki ünlü Serengeti Ulusal Parkı’nın Kenya’da devam eden uzantısıdır. Masai Mara ulusal Parkı’nda aynı zamanda çok sayıda kuş türü de gözlemlenebilmektedir.

Nakuru Gölü milli parkında flamingolar gözlemlenebilmektedir. Ambesoli National Park, fillerin yer aldığı bir yerdir. Aynı zamanda Klimanjero dağı manzarası da bulunmaktadır.

Tsavo East National Park ise geniş bir vahşi yaşam alanına sahiptir.

Kenya’da yer alan Diani Plajı da beyaz kumu ve açık mavi denizi ile insanı büyülemektedir.

Daha sonra, Kenya yurtdışı gezisi Nairobi merkezi ve çevresindeki yerleri görerek devam edecektir. Nairobi Belediye Binası görülecek yerler arasındadır. Nairobi’de bulunan Nairobi National Park, aslanlar, leoparlar ve zürafalarla safari yapmaya imkan tanımaktadır. Aynı zamanda Giraffe Centre adında bir doğa parkı ve zürafa kurtarma merkezi de Nairobi’de bulunmaktadır.

Nairobi’de ziyaret edilecek müzeler arasında Karen Blixen Müzesi de bulunmaktadır. Burası, yazar Blixen’in evidir. Ngong tepeleri safari için uygundur.

The Massai Market, yerel alışveriş mekanıdır. Burayı ziyaret ederek alışveriş yapabilirsiniz.

Kenya yurtdışı gezisi kapsamında gezilecek yerlerden diğeri ise Zanzibar’dır. Zanzibar, Tanzanya’ya bağlıdır. Bir adada yer alan Zanzibar’da oldukça etkileyici plajlar yer alır. Queen grubunun solisti Freddy Mercury’nin doğum yeri Stone Town’dır.

Zanzibar’da gezilecek yerler arasında Jozani Ormanı ve ulusal parkı yer almaktadır. Farklı bitki çeşitliliği ve hayvan türleri ile göz çarpmaktadır.

Zanvibar’da aynı zamanda bölgeye özgü kelebeklerin yer aldığı Kelebek Merkezi de bulunmaktadır.

Pemba Adası, Chake Chake kasabası ve resifleriyle ünlü olan bir yerdir.

Jambiani Plajı, güzelliği ile büyüleyen plajlardan bir tanesidir. Aynı zamanda Changu ve Mnemba Adası da gezilebilir.

Kenya yurtdışı gezisi Fiyatları Ne Kadar?

Kenya yurtdışı gezisi genellikle safari gezileri üzerine kurulmuştur. Kenya’ya düzenlenen turlar genellikle İstanbul’dan Nairobi’ye uçuşlar şeklinde gerçekleşir. Gün sayısına göre fiyatları değişmekle birlikte fiyatlar genel olarak 2000 Amerikan Doları ile 6000 Amerikan doları arasında çeşitlenmektedir. Kenya’ya uçak biletleri ise genellikle 4000 Türk Lirası ila 6000 Türk lirası arasında değişmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal