Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri’de en çok ziyaret edilip görülecek yerleri sizleri için derlerdik. Kayseri’de gezilecek yerler haberimizde…

25.12.2018-16:45 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-16:50) Kayseri’de Gezilecek Yerler

 

İç Anadolu bölgesinde yer alan ve asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri, dünyanın en eski şehirleri arasında yer alır. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri, aynı zamanda Mimar Sinan’ın memleketi olarak ta bilinir. Kayseri, hanları, camileri, medreseleri, kervansarayları ve müzeleri ile görülmeye değer şehirlerden birisidir.  Kültürel ve tarihi değerlerinin yanı sıra tabiat ve doğal güzellikleri ile de öne çıkan Kayseri yaz ve kış turizmine de katkı sağlar

Kayseri Kalesi: Roma İmparatorluğundan günümüze gelmeyi başaran Kayseri kalesi, şehrin önemli sembollerinden biridir. Şehrin merkezinde bulunan Kayseri kalesine ulaşım oldukça rahattır.

Döner Kümbet: Kayseri’de yer alan en önemli tarihi eserlerden biridir. Döner Kümbet Selçuklulardan günümüze kalan önemli eserlerden birisidir. Döner Kümbet, Kayseri merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alır.

Kurşunlu Cami: Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’de yaptırdığı en önemli eserlerinden biridir. Kurşunlu Cami, işleme ve süslemeleri ile birlikte klasik Osmanlı dönemi mimarisi izleri taşır. Kubbesi kurşundan yapıldığı için Kurşunlu Cami olarak ta bilinir.

Erciyes Dağı: Türkiye’nin en yüksek 3. Dağı olan Erciyes dağı, ülkemizin önemli kış sporu merkezlerinden biridir.  Kayak ve dağcılık için oluşturulmuş pistler ile modern konaklama yerleri ve ulaşım yollarının devamlı açık tutulması Erciyes’i kış turizmi açısından önemli bir yer haline getirmiştir.

Kayseri’de gezilecek diğer yerler; Kayseri Arkeoloji Müzesi, Hunat Hatun Külliyesi, Kayseri Atatürk Müzesi, Soğanlı Harabeleri, Ali Dağı Yeraltı Şehri, Kapuzbaşı Şelaleleri, Kültepe Örenyeri.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal