Kayseri Haftasonu Gidilecek Yerler

Kayseri'de gezilecek birçok müze, cami ve tarihi mekan bulunuyor. Seyyid Burhaneddin Türbesi, Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Roma Mezarı, Osmanlı Sokağı bunlardan sadece bazıları. İşte Kayseri'ye gittiğiniz de gezebileceğiniz yerler...

08.07.2020-11:05 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:02) Kayseri Haftasonu Gidilecek Yerler

Seyyid Burhaneddin Türbesi

Kayseri Haftasonu Gidilecek Yerler: Mevlevilik tarikatının kurucusu Mevlana Celaleddin Rumi'nin hocası olan bu kişiyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Selçuklu Uygarlığı Müzesi

Ekonominin, tarihin, ticaretin şehirlerden biri olan Kayseri bu müzeyle birlikte ortaya sunuluyor. İçerisinde bulunan ağırlık, terazi gibi ölçme aletleri o dönemdeki ticareti faaliyetleri gösteriyor.

Roma Mezarı

Birçok millet ve dönemden kalan eserlerin bulunduğu şehirde Roma dönemlerine ait birçok eser ve mezar bulunmaktadır. Eski zamanlardan bugüne ulaşması yapılan malzemenin ne kadar sağlam olduğunu ortaya koyuyor.

Osmanlı Sokağı

Kayseri'nin tarihi dokusunu ve mimarisini görmek için mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz. İçerisinde bulunan mekanları ve geçmişi hatırlatan evleri tarihi bir etki yaratıyor. Bu sokakta çeşitli fotoğraflar çekebilir, uygun bir yerde konaklayabilirsiniz.

Mimar Sinan Evi

Çıraklık, kalfalık ve ustalık eseri bulunan ünlü mimarın evidir. Her yaştan insanın gidip ziyaret ettiği tarihi bir yapıdır. Özellikle Mimar Sinan'ın doğduğu ev olması açısından önem arz etmektedir. Tarihimizde değerli bir kişinin evini görebilir hem de Kayseri'nin güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

Milli Mücadele Müzesi

Anadolu'yu yaşanan Kurtuluş Savaşı dönemini hissettiren bir yerdir. Zorlu koşullarda gösterilen milli mücadele çeşitli fotoğraflarla hatırlanmaktadır. Burada herkesin birlik ve beraberlik içinde yurdunu koruduğu o dönemleri tekrar tekrar yaşayacaksınız.

Kapuzbaşı Şelaleleri

Yeşil ve mavinin birleştiği doğanın bütünleştiği bir yer olan bu şelale geçmişten günümüze herkesin uğrak noktalarından biri olmuştur. Dinlenmek, oksijen almak, huzura ermek isteyenlerin hafta sonu gelmesi gereken önemli yerlerden biridir.

Cumhuriyet Meydanı

Kayseri Haftasonu Gidilecek Yerler: Kayseri'nin merkezinde bulunmaktadır. Değişen şehrin panoramasını ortaya koyan, tarihi hissettiren meydanlardan biridir.

Bürüngüz Cami

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan, merkezdeki en çarpıcı mimarilerden biri olarak dikkat çekmektedir. Aynı zamanda Refik Bürüngüz tarafından yapılmıştır. Tek minaresi ve tek kubbeli olan bu yapı gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Hunat Hatun Cami ve Külliyesi

Önemli Selçuklu hükümdarlarından I. Alaeddin Keykubat, II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in annesi tarafından yapılmıştır. Birçok bölümden oluşmuştur. Cami, külliye, kümbet gibi yapıları içerisinde barındırmaktadır.

Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahane

Selçuklu Uygarlığı Müzesi adıyla kullanılan bu yapı o zamanların bilinen ilk tıp merkezlerinden biridir. I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından Gevher Nesib Hatun'un bırakmış olduğu vasiyet sayesinde yapılmış tarihi bir eserdir. Selçuklu dönemiyle ilgili birçok bilgi sunan bu mimaride o döneme ait giysi, teknoloji, sanat ve bilim hakkında birçok eser sunmaktadır. Tıp bilimine dair birçok konunun var olması son derece çarpıcıdır. Özellikle psikolojik rahatsızlığı olan kişilerin bu sorunu çözmek adına su ve müzik sesleri dinlemesi o dönemin teknolojisi hakkında birçok unsuru ortaya koyar. Sağlığa dair tedavilerin geliştiğini göstermektedir. Hafta sonu Kayseri'de bulunan kişilerin unutmaması gereken mimari yapılardan biridir.

Kapalıçarşı ve Kazancılar Çarşısı

Kayseri Haftasonu Gidilecek Yerler: İstanbul'daki çarşılarla kıyaslanabilecek kapsamda olan bu yapılar o dönemin ticaret ve ekonomik hayatını yansıtmaktadır. Aynı zamanda geçmişten günümüze gelen bir yapı olarak içerisinde birçok faaliyeti barındırır. Kuyumcu, giyim, baharat ve çeşitli sektörlerde satış yapan dükkanlar eski Kayseri'yi canlı bir şekilde yaşatmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal