Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Ücretsiz Gezilecek Yerler

Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Kuzey Kafkasya’nın orta kısmında bulunmaktadır. Nüfusunun çoğunluğunu Karaçay ve Nogay Türkleri oluşturmaktadır. Çerkesler, Abazalar da bu bölgede yaşamaktadır. Ayrıca 18.yy da bu bölgenin Rusya tarafından işgal edilmesiyle beraber Slavlar da bu bölgeye yerleştirilmiştir.

08.07.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:56) Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Ücretsiz Gezilecek Yerler

Karaçay Çerkes Cumhuriyeti Rusya’ya bağlı fakat özerk bir cumhuriyettir. Abhazya, Gürcistan, Rusyada bulunan Kabardey- Balkar Cumhuriyeti ile sınırları vardır. Karaçay Çerkez Cumhuriyetinin başkenti Çerkessktir ve Karaçayevsk kenti ülkenin ikinci büyük kentidir. Ülkede nüfus bakımından 100 bin kişinin üzerinde olan tek şehir Çerkessk şehridir. Karaçay çok fazla kalabalık olmayan bir ülkedir. Karaçay Çerkes Cumhuriyetine geziye gidileceği zaman yaz ayları tercih edilmektedir. Ülke karasal iklime sahip olduğu için kış ayları çok soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Ayrıca Türkiye üzerinden uçak bulunmamaktadır. Nalçik ya da Minvodi üzerinden Karaçay Çerkez Cumhuriyetine ulaşılabilmektedir. Etraf daha kolay gezilebilmesi için araç kiralanabilir.

Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Ücretsiz gezilecek yerler listesine eklenebilecek yerlere örnek vermek gerekirse,

  • Karaçay Çerkez Cumhuriyeti’nin güneyi dağlık bir alandır. Manzarası da oldukça güzeldir. Bu bölgede güzel dağ yürüyüşleri yapılarak bol ve temiz havanın tadı çıkarılarak güzel zaman geçirilebilir.
  • Karaçay Çerkez Cumhuriyeti ücretsiz gezilecek yerler arasında mineralli sularının tadına mutlaka bakılmalıdır. Ayrıca küçük göletleri de bulunan bol yeşillikli ve temiz havalı bir yerdir.
  • Irmaklar kuzeye doğru akmaktadır ve buralarda tarım yapılmaktadır.
  • Karaçay Çerkez Cumhuriyetinde mutfak kültürü genel olarak tarım ve hayvansal besinlere dayanır. Darı ve mısır unları ile yapılmış ekmeklerinin tadına bakılmalıdır. Haluj denilen tuzlu ve katı bir hamurun içerisine kişniş, patates, sarımsak, soğan ve pul biber konularak yapılan bir mantı çeşididir ve çok lezzetlidir. Ayrıca cevizli çerkes tavuğu da çok lezzetlidir. Karaçay’a özel bir tarif olan Şıps mutlaka denenmelidir.
  • Karaçay Çerkez Cumhuriyeti ücretsiz gezilecek yerler arasında Karaçay’ın ünlü festivalleri bulnmaktadır. En ünlü festival Karaçay Ayran Festivalidir. Her yıl mutlaka Temmuz ayında düzenlenir. Bu festivale ülkede yaşayan yerli halkın yanı sıra farklı ülkelerden de pek çok turist de katılmaktadır. Karaçay Ayran Festivalinde her yıl en az 500- 600 litre kadar ayran hazırlanmaktadır. Festivalde ayran ile ilgili bir çok etkinlikler düzenlenir. Çeşitli yarışmalar düzenlenerek eğlenceli zamanlar geçirilebilir. Ayrıca Karaçay Ayran Festivalinde yerel dang gösterilerine de yer verilmektedir.
  • Karaçay Çerkez Cumhuriyeti ücretsiz gezilecek yerler arasında Karaçayın çarşısı da bulunmaktadır. Çarşıdan hediyelik eşyalar satın alınabilir. Karaçay’a özgü desenli şallar bulunmaktadır. Kuzu ya da kurt figürü ile yapılan küçük heykel tarzı biblolar, hem Rusya’ya hem Kafkasya’ya özel şapkalar bulunmaktadır ve kolsuz ceketler ve Karaçay’a özgü motiflerle işlenmiş kilimler satın alınabilir.
  • Kış turizminde canlı olan Dombay Dağlarında kayak yapılabilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal