Kapadokya’da Nereler Gezilir?

Kapadokya tarihi ve kültürel birçok yapıya sahiptir. Gezilip görülecek bir sürü gölü, müzesi, vadisi ve camiisi bulunur.

17.07.2020-15:21 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:13) Kapadokya’da Nereler Gezilir?

Kapadokya gezilebilecek yerler açısından oldukça zengindir. Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürü olarak birçok alternatif içerir. Narlıgöl Krater Gölü ve Tuz Gölü görülebilecek doğal güzelliklerdendir. Kültürel olarak, Göreme Açık Hava Müzesi, Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi, Avanos Saç Müzesi, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, Uçhisar Kalesi, Tığraz Kalesi ve Alaaddin Camii gezilebilir. Kapadokya vadileriyle de popüler bir yerdir. Kapadokya’dan özellikle vadileri görülmeden dönülmez. Ihlara Vadisi, Aşk Vadisi, Zemi Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Paşabağ Rahipler Vadisi, Güllüdere Vadisi ve Gomeda Vadisi Kapadokya’daki bilinen ve gidilmesi gereken vadilerdendir. Vadiler fotoğraf çekimleri içinde tercih edilen alanlardandır.

Kapadokya da Gezilecek Yerler Hakkında Bilgiler

Ihlara Vadisi

Ihlara Vadisi 12km uzunluğundadır. Aksaray’a bağlıdır. Ihlara vadisine inebilmek için 400e yakın basamak inilmesi gerekir.

Zemi Vadisi

Göreme Açık Hava Müzesi’nin olduğu yerden başlar ve Kermir Tepesinde sonlanır.

Narlıgöl Krater Gölü

Narlıgöl Krater Gölü ismini Nar Köyü’nden alır. Burası için krater gölü denilmiş fakat bir meteor düştükten sonra oluştuğu da düşünülenler arasındadır.

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi Hristiyanlar tarafından yapılmıştır. Dünya Mirası Listesinde yer alır.

Derinkuyu Yeraltı Şehri

Derinkuyu Yeraltı Şehri ilk Hititler tarafından yapılmaya başlanır. Hititler savunma amacıyla yapmaya başlamışlardır. Zaman geçtikçe elden ele genişlemiştir.

Üç Güzeller Peribacaları

Üç Güzeller Peribacaları Ürgüpte bulunur. Peribacaları güzellikleriyle kartpostallara basılmıştır. Bu peribacaları anne, baba ve çocuk olarak da bilinir. Kapadokya’ da nereler gezilir sorusunun akla gelen ilk cevaplarındandır.

Güvercinlik Vadisi

Güvercinlik Vadisi 4km uzunluğunda trekking alanıdır.

Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi

Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Mihman Evi, Balım Sultan Türbesi, Hacı Bektaş-ı Veli’nin Türbesi müzenin içinde görülür.

Paşabağ Peri Bacaları

Paşabağ Peribacalarının en fazla olduğu bölgedir.

Devrent Vadisi

Devrent Vadisi bazı kişiler tarafından Pembe Vadi ve Develi Vadi olarak da bilinir.

Güllüdere Vadisi

Güllüdere Vadisi’nde Hristiyanların manastır yaşamından kalan kalıntılar ve kiliseler bulunur. Bu vadinin önemli iki kilise bulunur. Bunlar; Üç Haçlı Kilise ve Ayvalı Kilisesidir.

Aşk Vadisi

Kapadokya balon turlarının uğradığı bir vadidir. Evlenme teklifi etmek için uygun görülen bir yerdir.

Uç Hisar Kalesi

Uç Hisar Kalesi Kapatokya’nın çatısı olarak görülür. Ürgüp, Kızılçukur, Avanos ve Erciyes’i önünüze seren bir görüntüsü vardır.

Paşabağ Rahipler Vadisi

Paşabağ Rahipler Vadisi şapkalı peribacalarının güzel ve değişik oluşumlarını inceleyebileceğiniz vadilerdendir.

Zelve Vadisi

Zelve Vadisi Kapadokya’daki en büyük açık hava müzelerinden biridir. Geniş gövdeli ve uçları sivri peri bacaları en çok bu alanda görülür. 9. Ve 13. Yüzyıllarda Zelve Vadisi Hristiyanların en önemli dini merkezlerinden birisiymiş. Burada 15 tane kilise bulunur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal