Kapadokya Ihlara Vadisi Doğallığı ile Görenleri Büyüledi

Selime Katedrali'nin bulunduğu bölge, Hristiyanlar tarafından yaklaşık 1700 yıl önce ilk yüksek sesli ayinin yapıldığı yer olarak biliniyor. Ihlara Vadisi'nin olduğu bölge, yüzlerce peri bacası ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

23.10.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-17:39) Kapadokya Ihlara Vadisi Doğallığı ile Görenleri Büyüledi

Selime Katedrali'nin bulunduğu bölge, Hristiyanlar tarafından yaklaşık 1700 yıl önce ilk yüksek sesli ayinin yapıldığı yer olarak biliniyor. Ihlara Vadisi, yüzlerce peri bacası ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Selime, Kapadokya bölgesinin en büyük katedrali olma özelliğine sahip. Kayaların oyulmasıyla beraber 2 katlı olarak inşa edilen bölge, Ihlara Vadisi'nin giriş kapısı niteliği taşıyor.

Çoğu kilise olarak inşa edilen katedralde, ambar damları, mutfaklar ve odalar gibi yaşam alanları Bizans sanatının izlerini barındırıyor. Meryem Ana ve Hazreti İsa'nın göğe çıkışı gibi tasvirler yer alıyor.

SENEDE 500 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Kaya oyma mekanları arasından geçerek zirveye ulaşan ziyaretçiler, yeşilin ve yüzlerce peri bacasının buluştuğu manzarada dinleniyor. Öte yandan da fotoğraf makineleriyle yaşadıkları bu eşsiz anı ve manzarayı ölümsüzleştiriyor.

Kapadokya'ya gelen turistlerin gözdesi haline gelen Selime Katedrali yılda yaklaşık 500 ziyaretçi çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal