İzmir Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Ege kıyılarının göz bebeği olan İzmir, hem konumu hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile sadece Ege’nin değil ülkenin de en gözde şehirlerinden biri.

22.06.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:58) İzmir Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Ülkemizin Ege kıyılarında yer alan şehirlerin hepsi bir başka güzel ve gezilip görülmeye, dolu tarihlerini solumaya değer. Bu şehirler arasında göze en çok çarpan ve hakkını da veren şehirlerden biri de İzmir. Son zamanlarda büyükşehir olmasına rağmen diğer büyükşehirlerden de bir hayli göç alan İzmir, hem şehir hem de yöresel hayatın çok güzel sentezlendiği bir yer. Bu güzide şehirde yaşayanın çok şanslı olduğu bu dönemler İzmir’de hafta sonu gezilecek yerler de oldukça fazla. Hafta sonu ziyaret edebileceğiniz yerleri tarihi veya doğal güzellikler olarak ikiye ayırabilir ve rotanızı isterseniz bu şekilde belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra şehir merkezinin dışında kalan ve genelde yaklaşık olarak 2 saatlik uzaklıkta yer alan ilçeleri İzmir’de hafta sonu gezilecek yerler rotası aslında en çok görülmesi gereken yerler sayılabilir.

İzmir’de Hafta Sonu Gezilecek Tarihi Mekânlar

İzmir, tarihi boyunca onlarca Ege Uygarlığına ev sahipliği yapmış önemli bir şehir konumunda. Hafta sonu kaçamakları yaparken tarih ve kültür dolu bir gezi rotası belirlemek istiyorsanız sizler için hazırladığımız İzmir’de hafta sonu gezilecek tarihi mekânlar yazımıza göz atabilirsiniz.

Artemis Tapınağı

İzmir’de hafta sonu gezilecek tarihi yerlerin ilk sıralarında yer alan Artemis Tapınağı, Dünyanın 7 Harikasından biri. Artemis Tapınağı’nın tarihi ise milattan önce 550 yılına kadar dayanıyor. Aynı zamanda Artemis Tapınağı, dünya tarihinin en büyük tapınakları arasında da yer alıyor. Günümüze her ne kadar bütün bir hale gelememiş olsa da tarihi anlamda oldukça önemli ve ziyaret edilmesi gereken bir yapı Artemis Tapınağı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

Tarihi Kemeraltı Çarşısı, asırlar boyu İzmir sokaklarında yaşayan çarşılardan biri. Bu tarihi çarşı İzmir şehir merkezinde yer alan ve zamanla büyütülerek bugünkü halini almış. İstanbul’un Kapalı Çarşısı kadar büyük olmasa da Kemeraltı Çarşısı da oldukça önemli çarşılardan biri olarak sayılıyor. Hafta sonlarınızda hem tarihi dokuların arasında gezmek hem de alışveriş yapmak istiyorsanız Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na gidebilirsiniz.

İzmir’de Hafta Sonu Gezilecek Doğal Güzellikler

Çiçekli Köy

İzmir’in sıcakkanlı halkıyla ve sevimli evleriyle Bornova ilçesi Çiçekli Köy, İzmir merkeze yaklaşık olarak yarım saat kadar uzaklıkta yer alıyor. Şehir hayatından biraz olsun uzaklaşıp huzurlu bir hafta sonu geçirmek isteyenler için hem doğası hem de güzel doğasına eşlik eden küçük köy işletmeleri ile İzmir’de hafta sonu gezilecek yerler arasında tercih edilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal