İtalya'nın Venedik Şehrine Giriş Ücretli Olacak!

İtalya'nın turistik kentlerinden Venedik'te Temmuz 2020'den itibaren kenti ziyaret etmek isteyenler giriş ücreti ödeyecek.

25.10.2019-14:14 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-14:30)

İtalya'nın kuzeydoğusunda kanallarıyla meşhur tarihi kent Venedik'in belediye meclisinden aktarılan kararla, gelecek yıl temmuzdan itibaren kente giriş yapanlardan giriş ücreti alınacak.

Yerel basından yansıyan haberlerde, Venedik Belediye Meclisi'nin 1 Temmuz 2020'den itibaren ikametgahı kentte bulunmayanlardan 3 ile 8 avro giriş ücreti alınmasına karar kıldığı açıklandı.

Bahsi geçen tarifenin 2021'de zamlanarak, 6 ila 10 ara avro olarak kayıtlara geçeceği öğrenildi.

Bunun sonucu olarak, kente, kalabalık zaman diliminde girilmesi ya da kentte geçirilecek sürenin uzaması durumunda ücret yüksek tarifeden uygulamaya geçecek.

Birkaç yıldır İtalya genelinde olduğu gibi kente turist olarak gelenlerden gecelik konaklama vergisi temin edilirken, bu uygulamayla günübirlik kenti ziyaret edenlerden de ücret alınmış olacak.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, kentin yıllık turist ağırlama kapasitesinin 20 milyon civarında olduğu ancak bunun çok üzerinde ziyaretçi ağırladığı vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal