İtalya'da Gezebileceğiniz Yerler

Tarih boyunca en büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış olan İtalya hem kültürel açıdan hemde din açısından çok önemli bir tarihe sahiptir.

30.01.2020-18:08 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-18:01) İtalya'da Gezebileceğiniz Yerler


Tarih boyunca en büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış olan İtalya hem kültürel açıdan hemde din açısından çok önemli bir tarihe sahiptir.
İtalya tarihini,kültürünü daha yakından öğrenmek için gezmeniz gereken şehirler.

Vatikan

İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan bağımsız devlet.

Roma

İtalya'nın başkenti olan Roma döneminin en önemli imparatorluğuna ev sahipli yapmış olan şehirde Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Pantheon, İspanyol Merdivenleri, Santa Maria Maggiore Bazilikası, Navona Meydanı, Castel Sant’angelo gibi önemli yerler bulunmakta.

Kolezyum: Usta bir komutan olan Vespasianus tarafından MS 72 yılında yapımına başlanıp ve MS 80 yılında yapımı tamamlanan bir arenadır.

Pantheon: Antik Roma'nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilmiş bir yapıdır.

İspanyol Merdivenleri: İtalya'nın başkenti Roma'da Piazza di Spagna ile Piazza Trinità dei Monti arasında bulunan bir dik yamaç merdivenidir.

Santa Maria Maggiore Bazilikası: Papalık ana bazilikası ve Roma, İtalya'daki en büyük Katolik Marian kilisesidir.

Pompei

Vezüv Yanardağı‘nın faaliyeti ile birlikte volkanik kül ve cüruf altında kalmış olan antik bir kenttir. Napoli kenti yakınlarında bulunan bir şehirdir.

Pisa

İtalya'nın ünlü yapıtlarından birine ev sahipliği yapan Pisa'da gitmeniz gereken yerleden birisi. Pisa Kulesi: 1063-1090 yıllarında yapılan şehir katedralinin çan kulesi, ana yapıdan ayrı olarak 1173'te yapılmıştır.Pisa Kulesi bitirildiği tarihten itibaren güneye doğru eğilmeye başlamıştır. Bunun sebebi temeldeki yumuşak zemindeki bir çökmedir. Günümüzde, kulenin tepesinden güney yönünde aşağı sarkıtılan bir çekül 4,3 metre açığa inmektedir. San Matteo Ulusal Müzesi: Şehir ve Pisa'daki tarihi dini binalardan eserler sergiliyor.

Peregui

Tarihi ve her yıl düzenlenen Jazz festivali ile ünlü olan şehirde gezmeniz gereken yerler.

Fontana Maggiore: Perugia kentinde, katedral ve Palazzo dei Priori arasında bulunan anıtsal bir ortaçağ çeşmesidir.

Napoli

İtalya'nin en büyük üçüncü şehri olan Napoli 1285 ile 1816 yılları arasında Napoli Krallığı’na da başkentlik yapmıştır.

Nuova Kalesi: Orta çağdan kalma tarihi kale.

Castel dell'Ovo: Sahil kenarı bir kale olan ve Orta Çağ'da geleceğin büyük bir büyücü ve tahmincisi olarak ünlenmiş olan Roma şair Virgil hakkında bir efsaneden geliyor. Efsanede Virgil, surları desteklemek için temellere büyülü bir yumurta koydu. Bu yumurta kırılsaydı, kale yıkılırdı ve Napoli için bir dizi felaket olayı takip ederdi.

San Carlo Tiyatrosu: 4 Kasım 1737'de ilk açılışı yapılan San Carlo Tiyatrosu Avrupa'nın hala kullanılan en eski lirik opera binalarından biridir.

MUseo Archeologico Nazionale: Roma kalıntıları için önemli bir İtalyan arkeoloji müzesidir.

Milano

İtalya'nın ve dünyanın moda merkezlerinden biri olan Milano en kalabalık ikinci şehirdir. Kültür ve moda açısından büyük bir öneme sahip olan şehirde gezmeniz gereken yerler.

Duoma Meydanı: Dünyanın en çok ziyaret edilen meydanlarından.

Duomo di Milano: Roma'daki Aziz Petrus Bazilikası, Londra'daki Aziz Paulus ve Sevilla katedrallerinden sonra Avrupa'nın dördüncü büyük katedralidir.

Museo Teatrale alla Scala: Tiyatro müzesi ve kütüphanesi.

Via Montenapoleone: Avrupa'nın en pahalı caddesi.

Bologna

Orta çağdan kalma bir çok yapıya ve avrupa'nın en eski üniversitene ev sahipliği yapmaktadır 'Kızıl Şehir' olarakta anılmaktadır.Gezebileceğiniz yerler.
Maggiore Meydanı: 15. yüzyıldan kalma yerleşik düzeni yansıtmakta olan meydan.
Palazzo Comunale: Bologna şehrinin büyük idari ofislerini barındırmak üzere formüle edilmiş bir saraydır.

San Petronio Bazilikası: Küçük bir bazikadır ve beşinci yüzyılda Bologna piskoposu olan kentin koruyucu azizi Saint Petronius'a adanmıştır.

Neptün Çeşmesi: 1667'de insasi tamamlanmis anitsal bir fiskiyeli havuz ve onun ihtiva ettiği büyük bronzdan Neptun ve iki cift diğer dorder bronz heykellerdir.

Bologna Üniversitesi: Avrupa'nın en eski üniversitedir.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal