İtalya Turu

İtalya, Roma uygarlığı başta olmak üzere, pek çok medeniyetin hüküm sürdüğü topraklarda yer almaktadır.

22.06.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:23) İtalya Turu

Rengarenk bir kültür dokusuna ev sahipliği yapar. Bu nedenle yoğun bir tarihi atmosfere sahiptir. Rönesans esintileri, orta çağa dair mimarisi ile İtalya turu, kültürel aktiviteler listenizin başında yer almalıdır.

İtalya’da Gezilecek Yerler

 1-Roma

Roma, İtalya’nın başkent şehridir. Hemen her yerinde tarihten bir dokunuş görebilirsiniz. Eski uygarlıklara ait anıtlar, orta çağ kiliseleri, müzeler, saraylar şehrin büyük bir çoğunluğunu kaplamaktadır.

Bu yapılardan, özellikle Roma uygarlığından kalma Pantheon tapınağı, Colloseum ve Santa Maria Maggiore eserlerini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Burada, yüzyıllardan gelen pek çok yapı çok iyi korunmaktadır.

2-Vatikan

Vatikan, Ruhani lider Papa’nın yaşadığı merkezdir. Dünyaca bilinen bu merkez, Roma’dan sonra İtalya’nın en çok turist çeken bölgesidir. Çok büyük ve ihtişamlı San Pietro meydanını ziyaret edip, Vatikan müzesini gezebilirsiniz. Ayrıca, dünyaca ünlü sanatçı Michelangelo’nun ismiyle anılan Sistine Şapeli’ni de burada görebilirsiniz.

3-Floransa

Floransa, Leonardo Da vinci, Michelangelo gibi büyük sanatçıların doğduğu şehirdir. Bu şehir, bir açık hava müzesi olarak anılmaktadır. Rönesans’ı başlatan tarihi, kültürel, sanatsal gelişmelerin en önemli merkezilerinden biridir. Burada pek çok heykellerin günümüze ulaşmış parçalarını, müze koleksiyonlarını, pek çok büyüleyici tarihi ve mimari eseri görümeniz mümkündür. Giotto’nun Çan Kulesi, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Floransa Katedrali, Galileo Galilei’nin çalışmalarının yer aldığı Bilim Tarihi Müzesi bunlardan en önemlileridir.

4-Venedik

Eşsiz yapısıyla büyüleyen Venedik, İtalya’nın romantik şehri olarak bilinmektedir. Bu şehir, 118 tane adacık üzerine kurulmuştur. Geçmişe uzanan pek çok tarihi yapı, dar sokakları ve yollarıyla Venedik’i dolaşmak, İtalya turu kapsamında olmazsa olmaz bir deneyim olacaktır. Bizans’a ait en önemli kiliselerden olan St. Marks Bazilikası, Büyük Kanal, Aziz Mark Çan Kulesi bu şehrin mutlaka görülmesi gereken eserlerindendir.

4- Napoli

Napoli, İtalya’da volkanik bir alanda yer almaktadır. Şehirde UNESCO Dünya Mirası listesine girmiş tarihi bir yer olan Centro Storico’yu kesinlikle görmelisiniz. Napoli’de hayat oldukça hareketlidir. Sanatsal ve kültürel faaliyetler yoğundur. Burada, Arkeoloji Müzesi’ni gezebilir, Santa Chiara Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz. Sanat severler için, sanatçılar sokağı olarak geçen Via San Gregorio Armeno’yu da görülecekler arasına almak gerekir.

5-Milano

Milano, modanın nabzını tutan, bu alanda ikon olmuş şehridir. Ziyaretçiler, özellikle alışveriş amaçlı olarak buraya akın etmektedirler. Roma’dan sonra İtalya’daki en kalabalık yerleşim yeridir. Bu yönü dışında pek çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. Domo Katedrali, Palazzo Reale, Aziz Petrus Bazilikası bunlardan en önemlileridir.

6-Pisa

Toskana’da yer alan Pisa, İtalya turu için gidilebilecek ilk yerlerdendir. Meşhur Pisa Kulesi burada yer almaktadır. Dünyanın her yanından, yılda binlerce turist bu kuleyi görmek için Pisa’yı ziyaret etmektedir.

İtalya’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

1- Amalfi Kıyıları

Amalfi, İtalya’da muhteşem doğa manzarasına sahip bir kasabadır. Şirin evleri ve daracık yolları ile dağların üzerinde, uçsuz bucaksız bir deniz manzarası olarak karşınıza çıkacaktır. UNESCO listesinde de yer alan bu kıyıları gezerek, harika bir görsel şölene tanıklık edebilirsiniz.

2-Sorrento

Muazzam sokakları ile ünlü bu şehir, uçuruma bakan dağların eteklerinde yer almaktadır. Şahane bir deniz görünümünün yanı sıra, mis gibi kokan limon bahçeleri arasında keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

3- Sicilya

Sicilya, Akdeniz’deki en büyük adadır.Yarı özerk bir biçimde yönetilse de İtalya’ya bağlıdır. Çok önemli bir turizm bölgesidir. Harika kıyıları ve portakal ağaçlarının nefis kokusu ile, tüm ziyaretçileri etkilemektedir. Sicilya halkı, oldukça güleryüzlü ve misafirperverdir. İtalya turu sırasında, son derece hoş vakit geçireceğiniz bu adayı planlarınıza dahil etmelisiniz.

İtalya Yemek Kültürü

İtalya dünyaca bilinen özgün mutfağı ile öne çıkmaktadır. Balık ve diğer deniz ürünleri, mısır, pirinç, patates, domuz eti gibi gıdalara fazlasıyla yer verilmektedir. Akdeniz kültürünün de etkisiyle, yeşillikler ve zeytinyağı da bolca kullanılmaktadır.

İtalyan pizzaları, spagetti ve her türlü makarna yemekleri bu ülkede mutlaka tadılması gereken harika lezzetlerdir. Bunun dışında, lazanya ve tortellini lezzeti muazzam diğer yöresel yemekleridir.

Tatlılardan ise, özellikle hakiki bir tiramisu tadımı için mutlaka bu tatlıyı İtalya’da yemelisiniz.

İtalyanlar, şarap ve peynir ikilisine de oldukça düşkündürler. Pek çok çeşitte peynir, şaraba eşlik etmek için üretilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal