İtalya La Spezia Şehri

Sahil kasabasının en güzel yerlerinden biri olan bu şehirde bilinen klasik bir İtalyan mutfağı dikkat çekmektedir. İçecek olarak şarapla beraber deniz ürünleri, makarna ve sebze yemekleri yapılmaktadır. En bilinenleri ise klasik İtalyan pizzalarıdır. Buraya geldiğinizde mutlaka yemenizi

07.07.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:08) İtalya La Spezia Şehri

La Spezia şehrinde sabahtan akşama kadar gidebileceğiniz halk pazarı dikkat çekiyor. Sebzeden her türlü meyveye kadar birçok seçim yapma olanağınız bulunmaktadır. Aynı zamanda arkadaşlarınıza götüreceğiz hediyelik eşyaları da bu pazar ve dükkanlarda bulabilirsiniz. İtalya'nın simgesi olan makarna ve pizzalar çeşitli şarap magnetleri ile dikkatinizi çekecektir.

Gece Hayatı

İtalya La Spezia Şehri:  Eğlenmeyi ve dans etmeyi seven kişiler için harika bir tercih olan gece hayatı yatların bulunduğu marina çevresinde şekillenmektedir. Bütçeye ve mekanlara göre değişiklik gösteren bar ve kafelere özel araç yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Gezilecek Yerler

İtalya La Spezia Şehri:  Saint Giorgio Kalesi, İtalya'nın en gözde tarihi yapılarından biridir. Özellikle ulaşım rahatlığı ile birlikte asansör veya yürüme yoluyla kaleye çıkma fırsatınız bulunmaktadır. Aynı zamanda bu şehrin manzarasını geniş perspektiften göreceğiniz harika bir yer olacaktır. Ücret terasa geçişte alınmaktadır. Tarihi yapı ve kültürel zenginliğin mükemmel bir manzarada birleştiği bu yer görülmeye  değer bir bütünlük içindedir. Ancak açılış ve kapanış saatlerine dikkat etmelisiniz. Denizcilik Müzesi ise La Spezia şehrine özgü kullanılan deniz malzeme ve ürünlerini sergileyen önemli yerlerden biridir. Şehrin deniz tarihini ve kullanılan yapıları ortaya koyan bu müze geçmiş ve geleceği bütünleyen önemli sergilerden biridir. Garibaldi Heykeli ise şehrin dikkat çekici yerlerinden biridir. Asker, general, yazar ve yurdunu seven bir kimlikle karşıya çıkan bu isim İtalya'nın simgesi haline gelmiştir. Şehrin kurulmasında birleştirilmesinde önemi büyüktür. Aynı zamanda ailesinin uğraştığı deniz taşımacılığı bu şehir ile bütünleşmiştir. Birçok savaş ve olayda yer alan bu isim ülkesine ve milletine düşkün bir kimlik çizmektedir.   Fotoğraf çekmeyi sevenler için güzel bir tercih olacaktır.  Şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettikten sonra mağaza ve dükkanlara uğrayarak çeşitli kumaşlarda alışverişler yapabilirsiniz. Son derece modern bir işçiliğe sahip bu kıyafetler görülmeye değer bir güzellik taşımaktadır. Yat limanına gelerek burada zaman geçirebilir, gün batımının keyfine varabilirsiniz. La Spezia şehrinde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de  geleceğiniz mevsim olacaktır. Eğer yaz ve kışlarında gelmeyi düşünüyorsanız çok sıcak ve çok soğuk havalara maruz kalabilirsiniz. Gezilecek en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir. Bunaltmayan iklim şartları daha rahat koşullarda gezmenize yardımcı olacaktır.

Ulaşım

İtalya La Spezia’ya gitmek isteyenler için direkt uçuş olanağı yoktur. Ancak aktarmalar yaparak bu şehre ulaşabilirsiniz. İlk önce Milano’ya daha sonrasında ise buraya geçebilirsiniz. Buraya bağlı olan üç havalimanından birini tercih ederek uçuşu gerçekleştirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal