İstanbulkart'a HES Kodu Nasıl Tanımlanır? Son Gün Ne Zaman?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan karar gereği HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkartlarla (akbil), toplu taşıma araçlarına binilemeyecek. Peki İstanbulkart'a HES kodu nasıl ve nereden tanımlanır? Son günü ne zaman?

14.01.2021-08:43 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-08:43) İstanbulkart'a HES Kodu Nasıl Tanımlanır? Son Gün Ne Zaman?

İstanbulkar'a HES kodu tanımlama zorunluluğu ile koronavirüs riski taşıyan vatandaşların toplu taşıma araçlarına binerek hastalığı yayma riski ortadan kalkacak. Peki, İstanbulkart'a HES kodu yüklemesi nasıl yapılır? Akbile HES kodu tanımlama işlemi ve tüm detaylar…

HES kodu ile istanbulkarta eşleştirme işlemini yapmayan vatandaşlar otobüs, metrobüs, metro, vapur ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.İşte, İstanbulkart tanımlama işlemi hakkında merak edilen bazı bilgiler

İSTANBULKART'I HES KODU İLE EŞLEŞTİRMEK İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığının toplu taşıma araçlarında HES kodu kontrolünü zorunlu hale getiren genelgesinin ardından başlatılan uygulama için yarın son gün. 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren HES kodu ile istanbulkartını eşleştirilmemiş vatandaşların kartları geçersiz olacak ve toplu taşıma kullanamayacaklar.

EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığ'nın HES uygulaması ya da SMS üzerinden alınan HES kodu ile birlikte kişisel bilgilerini "https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul" sitesindeki gerekli alanlara girerek eşleştirme işlemi yapılabilecek.

15 Ocak'a kadar İstanbulkart'ını HES koduyla eşleştirmeyenler toplu taşımadan faydalanamayacak ayrıca 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanımı engellenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal